[]

Yakıt deposu 45 litre olan araç 50 litre yakıt alır mı?

Soru kısaca başlıkta.

Araç 2016 model Volkswagen Polo 1.0. Sürekli benzin bitmek üzereyken benzinciye gidip depoyu dolduruyorum. İlk arabam olduğu için şimdiye kadar 7-8 kez bu işlemi yapmışımdır. Normalde hep 40-42 litre civarında alırken dün bilinen bir markanın ilk kez gittiğim bir şubesinde 50 litre aldığını gördüm. Bir sahtekarlık varsa da orada çalışan adamla ilgisi olmayacağı için bir şey demedim, faturaları alıp geldim. Kullandıkça anlarım diye tahmin ediyorum gerçekten fazladan yakıt alabildi mi yoksa aynı seviyede alıp fazla mı gösteriyor ekranları ama yine de bir sormak istedim bilgisi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler.

 
Depoyu ağzına kadar doldurursanız alır.
iyice bitmiş olmadı da getekir tabi.

  • neymis  (16.08.20 08:47:49) 
Yakıt ne kadar bitti deseniz de ortalama 1-1.5 litre yakıt daha depoda kalır. fakat gidilen yakıt istasyonunda durduğunuz yerdeki eğim, Pompanın ucunun ne kadar depoya girdiği, attıktan sonra bir kez daha basılması aracınızın 50 litre (+/-2 lt) civarında almasına neden olabilir.

Sırf 5-6 litre fazla yakıt almak için lastik altına takoz koyup aracı eğik duruma getirip dolum yaptıranlar var.

Benim size tavsiyem, günümüzde özellikle şehir için kullanımda, iki yakıt istasyonu arası 5 km den fazla olması neredeyse imkansız. Bu sebeple, aracı deponun sonuna kadar doldurmak çokta mantıklı bir hareket olmayacaktır. Fazla alınan her litre, aracın yakıt tüketimi arttıracaktır. Genelde yarım depo ile çeyrek depo arası gezmeye çalışın. Fazladan alacağınız yarım depo yakıt, ortalama 25 litre fazladan ağırlık yapar. Bu da 20kg civarına denk gelir.
  • janavarorion  (16.08.20 08:48:43) 
Poloda yedek depo muhabbeti var klasik bir konu. Ondandir saniyorum. Asagidaki yaziya gore yakiti koyduklari yerin bos kalmasi yararliymis. Bence fulleme yerine X TL’lik alin.

vwturk.com
  • pofudukayi  (16.08.20 09:37:36 ~ 09:40:21) 
Polo'da var mı bilmiyorum ama bi ara Punto'ya adam artık nasıl mazot koyduysa aracın altından mazot aktı. Taştı artık. Sanırım bi tahliye borusu falan var. Aracın altından mazot akınca tırstık. Pompacı "yok abi sorun yok fazla koyduk" falan dedi. Nerden baksan 1 litre falan yere akmıştır.

Özetle, pompacılar bazen abartıp fazla fazla koyabiliyor. 50 litre alabilir o depo.
  • himmet dayi  (16.08.20 10:23:16) 
Araçların yakıt bölümünde Genleşme Tankı dedikleri bir bölüm var, normalde bu bölüm depoya yakıt koyulurken depo içinde oluşan basıncı tahliye etmek için kullanılır ama sen full’le dediğinde orayı da yedek depoymuş gibi dolduruyorlar, 7 litrelik bi kapasitesi olur fakat özellikle yaz aylarında oranın doldurulması baya riskli bir olay.


  • angelus  (16.08.20 10:27:27) 
Polokarda genleşme tankı var. İnsanlar ek depo sanıyor ama işlevi farklı ben pompa atınca bıraktırıyorum. Normalde genleşme tankı dolmadan atar pompa sonra devam edelim mi diye soruyolar. Doldurulması önerilmiyor genleşme tankının


  • Take it away honey  (16.08.20 10:28:19) 
alir alir. bende duster vardi. bi 10-15 fazla aliyordu galiba. agzina kadar doldurursan.


  • turbo sadık  (16.08.20 12:21:27) 
yedek depo var çoğu arabada.


  • mikahakkinen  (16.08.20 13:31:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.