[]

android-cache işlerine ne oldu böyle

2013ten 2017 aralığa kadar nexus5 kullandım. 16gb hafızası vardı ve sd card desteklemiyordu. neredeyse 4 yıl boyunca bir kere bile depolama alanı yetersizliği yaşamadım.

1-2gb ek indirmesi olan oyunlar oynadım, kullanmadığım birsürü uygulama vardı, ne bereketli 16gb imiş.

nexus'ta bloatware azdı ama 1-2gb anca fark ediyordu.

2 hafta öncesine kadar 32gb+sd'li bir telefon kullanıyordum, yer kalmadığı oluyordu. o bozuldu, ucuz bir samsung aldım 16gb+sd ile kullanıyorum.

whatsapp, telegram, işcep, chrome, spotify, bitdefender, google files hariç bir tane uygulama indirmedim. saat başı elimle cache temizliyorum. galeride 1 tane fotoğraf yok. 1 tane indirilmiş bir şey yok.

kafayı yedim nasıl doluyor bu alan?


eskiden uygulamalarda olmayıp şuan olan nedir?

 
Valla bilmiyorum ama ben 32gb'lık telefonda aynısını yaşıyorum. Ya androidle ilgili ya da uygulamalar değişti. Belki de bizdeki telefonlar eskidir (android 8 benimki) hani yeni sürümlerde bişeyler düzeldiyse belki. Bu arada 32gb'ın 11gb'ı falan uygulama, nasıl doluyor anlamadım.

Bu yüzden 128gbtan aşağı telefon almayı düşünmüyorum.
  • nhk ni youkosu  (16.08.20 12:13:31) 
whatsapp, telegram, spotify hepsi resim, video, muzik depoluyor. ee 2013 yilinda tirmak makasiyla cekilen fotograflar depolanirken simdi hd/4k fotograflar, videolar, gifler, yuksek kalite muzikler vs. bunun ustune isletim sistemi de bir suru yeni ozellik kazandi, isletim sisteminin kapladigi yer de artti. diger uygulamalarin depoladiklari cache'ler de artti. 16gb yetmemesi gayet normal


  • crucio  (16.08.20 12:16:21) 
16 yetmez çünkü kullanılabilir daha düşük fakat burada sorun o değil. Ekleme yapmak istedim. Whatsapp telegram hepsi 500er mb yer kaplıyor telefonumda, hele telegram sd'de zaten. (32gb dahili + 64sd var) fotolar videolar sd karta kaydediliyor. Buna rağmen bir cache sıkıntısı var telefonlarda.

Bu arada sorun hard reset yapınca bir süre çözülmüştü, aynı uygulamalar ve veriler ile (clouddan vs geri aldım hepsini, aynı uygulamalar geri kuruldu) şimdi 31gb olan şey o zaman 24gb falandı. Önbelleği temizlemek de işe yaramıyor şu an, hardreset'te silinebilen bazı kalıcı şeyler var demek ki.
  • nhk ni youkosu  (16.08.20 13:02:01) 
@crucio nexus5'in kamerası tırnak makası değildi 2003ten bahsermiyoruz. Şuan telefonumda depolanmış bir adet fotoğraf, müzik, PDF dosyası, video, Yok.

Sadece 5 tane uygulama, ve onların günlük temizlediğim önbellekleri var.
  • owaki  (16.08.20 14:40:24) 
Ben de fark ettim uygulama ve sistem cachelerindeki boyut baya arttı. Ama bunun yanında android de eskisi kadar hantal değil. Çoğu şey hızlı açılıyor. Belki böyle bir çözüm bulmuş olabilirler.

ES Dosya Yöneticisi app'i ile depolamayı analiz edip bakıyorum ben arada. Hangi klasörler ne kadar yer kaplıyor büyükten küçüğe gösteriyor analizden sonra tüm dosyalar diyip aşağıdan bakarsanız. Gördüğüm kadarıyla spotify, whatsapp, instagram ve gallery en çok deoplama kullananlardan.
  • ananiyimioguz  (16.08.20 15:10:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.