[]

bir işi gerçekten istediğinizi nasıl anlatırsınız?

merhaba, “bu alanla ilgilenmekten keyif alıyorum, katma değer yaratacağımı düşünüyorum.” cümlesi yetersiz kalıyor gibi. daha etkili ve samimi olarak hangi cümleleri kurarsınız? o alanda daha önce çalışmadığınızı varsayın.




 
Sirtima daha once cok kirbac vurdular hic sesimi cikarmadim anlamina gelen bi seyler soyle. İse deger katmaktan once kirbac yiyince ses cikartmayacagini ifade etmen lazim. Ne denirse yaparim kole gibi araiksiz calisirim falan da de.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.08.20 01:07:14) 
Bence işi ne kadar çok istediğinizden ziyade, o iş için ne kadar nitelikli olduğunuz belirleyici olacaktır. İş için ne kadar nitelikli olduğunuzu anlatın, işi ne kadar istediğinizi ise aralarda ufak cümlelerle geçiştirin. işveren kendi çıkarını maksimize etmek için, kendi için en doğru kararı verecektir.


  • kitap gibi sessiz  (16.08.20 01:09:19) 
ideal bir işverende kitap gibi sessiz'in yaklaşımı geçerlidir ama pratikte -azınlık kısım hariç- palve'ninki geçerli oluyor. evet, ne kadar nitelikli olduğun önemli ama asgari şartları sağladıktan sonra seni ne kadar kolay çalıştırabileceğini duymak istiyor işverenler. 10 üzerinden 8 birim iş bilip "ben bunları biliyorum ve farkındayım, ona göre muamele beklerim" diyendense 6 birim iş bilip "ne isterseniz yaparım abe" diyeni tercih ediyorlar.

işi istemek ne istersen yaparım demek değil tabii... işi neden istediğini mantıksal bir düzleme oturtman lazım. mantıksal kısmı önemli, "işi istiyorum çünkü bilgisayarla oynamayı severim ehühehü" gibi değil de, o işin sana ne katacağını, o işi yapmak için fedakarlık yapman gerektiğinin farkında olduğunu göstermen lazım. yoksa açlıktan ölmek üzere olan insanlar da o işi ister.
"işin zorluklarının bilincindeyim ve bunlarla başa çıkabilirim, bu challenge'a girmek kariyer gelişimime büyük katkı sağlayacak. ayrıca bu tarz zorluklardan başarıyla çıkmanın verdiği hazzı ayrıca seviyorum. sanırım bu konuda biraz takıntılıyım :))))"
  • Bruce  (16.08.20 01:41:17) 
bu işi almadan bu masadan kalkmam, çok ciddiyim.


  • orpheus  (16.08.20 04:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.