[]

Gürültücü Üst Komşu

Göçmen (yurt dışında çalışıp tr’ye dönmüş) 30 ların başında ya da 20 lerin sonlarında tek yaşayan bir üst komşum var.
Haykırarak yaptığı telefon konuşmaları, dehşet gürültülü kahkahalarına, sumo güreşçisi yürüyormuşçasına gümbürdeten adımlarına şimdi bir de en az kendi kadar gürültücü siyahi (üzgünüm gürültü sevdiklerini düşünerek belki de ırkçılık yapıyorum, farkındayım) misafir(ler)i eklendi.
Bir de bozuk kombilerinin dış ünitesi aşırı gürültü yapıyor.
Bir iki defa uyarmayı denedim, az önce de çıktığımda kendi yok arkadaşı vardı, klimayı kapatırım dedi ama kapatmadı. Hatta biraz abartıp su sızdırıyor dedim ama inanmamış ya da geçiştirmiş olabilir.
Home office çalıştığımız şu günlerde artık tahammül eşiğimin sonlarına geldim.
Polis o esnada “yeterince” ses yoksa pek bir ikazda bulunmuyor.
Ben bunların ev sahibinin numarasına nasıl ulaşırım? Direkt bu kiracı adamdan istemenin bir yolu olmalı, şüphelenmeden benle paylaşmalı ama ne?

 
apartman yöneticisiyle görüş onda vardır. diğer komşulara sor. Ya da üst kattaki kiracıya sor apartanla ilgili bir durum vardı de. Egm online, cimer, sonuc alamazsan acıkkapı.gov.tr, kamu denetçiliği hepsini deneyebilirsin. Yazılı şikayette bulunursan polis ya da zabıta telefonu suratına kapatmamış olur.

Ben pek bir sonuç alamadım ama sen yine de dene.
  • banacevaplazım  (15.08.20 20:13:08) 
Benim alt komsum benzer sorunlar çıkardı. Anirarak bilgisayar oynayan ve 31 çeken bir üniversite öğrencisiydi. Kibarca konuştum önce. Işe yaramadi. Sonra tekrar kibarca konuştum azaldı. Üçüncü konuşmadan sonra kesildi. Kibarlık işe yaradı sanırım.


  • howfaristhesky  (15.08.20 20:48:45) 
Benim alt katta oturan kızdan sürekli şak şak seks sesleri geliyordu. özellikle kucak pozisyonunda gürültü çıkararak seks yapıyodu. birkaç defa rahatsız olduğumu belli ettim. hala devam edince pozisyonu değiştirin diye bağırdım evin içinde. hala devam edince kapısına dayandım çok ses geliyor dedim. hatta sesi kaydetmiştim. onlara da dinlettim. sonra ses kesildi.


  • kickboxer  (15.08.20 22:45:37) 
Bağırma, yürürken ses çıkarma kesinlikle haklısın da klimaya takıldım. Ne yapsın sen kullanmıyorsun diye sıcaktan erisin mi?


  • kumulatifvergimatrahi  (16.08.20 15:49:07) 
@kumulatifvergimatrahi

kombileri bozuk diye belirtmiştim oysaki.
tamir ettirebilirler?
gündüz bile traktör gibi ses çıkartıyor, gecenin sessizliğinde sabaha kadar bu sesle uyumaya çalıştığınızı düşünün bir de.
üstelik az ses duymak için ben pencerelerim kapalı duruyorum evde :/
  • jimjim  (16.08.20 15:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.