[]

Çocuk Gelişimi/Gelişim Psikolojisi konusunda akademik kitaplar

Merhaba arkadaşlar, bir bebeğimiz oldu ve pandemi süreci sayesinde bu konuda ufuk açıcı kitaplar okudum ve kişisel olarak bebeğimden çok bana faydalı oldu diyebilirim.

Resimdeki kitabı da almıştım, çok eski sayılmaz ama üzerinden bir 30 sene geçmiş, bu konuda daha yeni araştırmaları içeren akademik düzeyde tavsiye edeceğiniz bir kitap var mı?
Teşekkürler

 
Merhaba, öncelikle bebeğiniz için hayırlı ve güzel bir hayat diliyorum.

Üniversitelerde genelde linkteki kitap okutuluyor.

www.google.com.tr

İyi okumalar
  • but that was just a dream  (14.08.20 23:59:42) 
Anne olarak akademik kitaptan ne öğrenirsiniz bilemedim, meraginiz varsa yine siz bakın tabi.

şunlara da göz atılabilir, daha ebeveyn dünyasına göre kitaplar:

aletha solter - çocuğunuza kulak verin
aletha solter - bilinçli bebek
  • encokbenisevinnolur  (15.08.20 01:04:33) 
Teşekkürler @but that was just a dream

O kitapları okudum sağolun, ancak ben karşının babasıyım @encokbenisevinnolur
  • hoot  (15.08.20 01:44:08) 
Öncelikle gözünüz aydın ve baba oluşunuzu tebrik ederim :)
Helen Bee , Denise Boyd-Çocuk Gelişim Psikolojisi KAKNÜS YAY. @but that was usta dream 'in yazdığı kitap gibi ders kitabı niteliğinde fakat çok daha akıcıdır.
Son zamanlarda okuduğum ve çok etkilendiğim kitaplar da şöyle:
Sevgi neden önemlidir? Şefkat Bir Bebeğin Beynini Nasıl Biçimlendirir?-Sue Gerhardt YKY (Tek bir kitap söyleyecek olsam bunu tavsiye ederdim tüm ebeveynlere.)
Zehirlenen Çocukluk - Sue Palmer İLETİŞİM YAY.
Bütün Beyinli Çocuk- Daniel Siegal DİYOJEN YAY.

Bahsettiğiniz amaca yönelik olmayabilir ama Nihan Kaya'nın İyi Aile Yoktur, İyi Toplum Yoktur ve Bütün Çocuklar İyidir üçlemesine şiddetle tavsiye ederim.
Kitap değil ama Netflix'teki Babies belgeseli; bebek gelişimi ve bununla ilgili güncel araştırmaları multidisipliner şekilde ele alması açısından ders niteliğinde diyebilirim. Merak ettiklerinizi daha spesifik olarak araştırma fikri de oluşturur.
  • dediysem dedim  (15.08.20 13:40:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.