[]

fransızca müzik ve şarkılar hakkında bilgi sahibi olanlar...

selamlar arkadaşlar. fransızca öğrenmeye çalışıyorum uzun zamandır. ama bi türlü kendi zevkime uygun fransızca şarkılar bulamamış durumdayım. ingilizcemin iyi durumda olmasının en öneml sebeplerinden biri ingilizce şarkılar olmuştur hep.

fransızca şarkılar buldum böyle ünlü şarkılar filan ama çok melankolik ya eski ya da çok eğlencelik filan. zorla dinlememliyim şarkıyı sevmeli ve merak etmeliyim. hani bişey söyleyen şarkılar ya da şarkıcılar arıyorum.

türkçe, teoman, mor ve ötesi filan dinlerim, ingilizce travis-coldplay-radiohead tarzı sonra anathema dinlerim uzn zamandır pearl jam dinlerim. bi de cohen - cave de severim hayli.

tavsiye istiyorum arkadaşlar. türkçe-ingilizce bunları dinleyen bi adam fransızca ne dinleyebilir

 
aslında klasik, eski parçalar en güzelleri bence direk onları söyleyesim geldi başlığı görünce ama başka şeyler söyliyim o zaman.

noir desir, louise attaque, les tetes raides dinleyebilirsin. fransızca rock yapan gruplar bunlar.
  • tepedeki psychedelic adam  (09.05.10 01:19:13 ~ 01:30:19) 
teşekkürler. şimdi aklıma geldi. fransızcaya ilk başlama sebebim notre-dame de paris müzikaliydi. müzikal tarzı yapımlar da ilgimi çekebilir.


  • theselfish  (09.05.10 01:25:39) 
(bkz: grégoire) sanki teoman'in tarzina yakin gibi.

tinyurl.com
tinyurl.com
  • kedislike  (09.05.10 02:16:28) 
istanbuldaysan , fransız kültür merkezinin kütüphanesinde bir de müzik arşivi var. oradan cdleri alabiliyorsun bir üyelikle, tabi aynı zamanda kitapları da. oradan belki güzel bişiler bulursun pek bilinmeyen fransız müzisyenler, gruplar da bulabilirsin belki.


  • gilt  (09.05.10 02:19:50) 
teşekkürler. kimse jacques brel dememiş arkadaşlar =) bu gece dinleyebildim ilk defa. şimdiden ısındığım bi kaç şarkısı bile var.


  • theselfish  (09.05.10 04:00:07) 
eh işte o da eskilerden. onu da diyecektim mesela :) dinle tabi jacques brel.


  • tepedeki psychedelic adam  (09.05.10 04:22:39) 
evet evet tahmin ettim zaten bileceğinizi çünkü hakkaten güzel. oraya da sizin önerinizle gittim zaten noir desir (ki le vent nous portera yı biliodum haliyle) ces gens la yı yorumlamış. ordan brel e geçtim ordan amsterdam a derken bir geceyi güzel ve işlevsel olarak geçirmiş oldum =) gerçi ne me quitte pas yı piç ettiklerine üzüldüm bu gece. bilinçaltım olmasa o da güzel şarkıymış aslında =)


  • theselfish  (09.05.10 04:47:53) 
(bkz: calogero)


  • novusordoseclerum  (09.05.10 06:42:10) 
(bkz: yann tiersen)


  • mulayim ters  (09.05.10 08:29:34) 
yann tiersen'in ne faydası olur allasen. soruyu okuyalım bir.
(bkz: carla bruni) sarkozy

  • bulgur  (09.05.10 12:13:34) 
yann tiersen in neden olmayacağına dair bir fikriniz varsa merak ediyorum.


  • mulayim ters  (09.05.10 21:58:12) 
fransızca öğrenmeye çalışıyorum filan demiş ve yann tiersen de genelde sözsüz şarkılara sahip ya ondan işte. sözlü şarkıları da var tabi o ayrı. yann tiersen de dinlesin tabi ama dinliyim de fransızcaya kulağım alışsın tarzı şeylerde pek bi yararı olmaz sonuçta sözsüz olunca.


  • tepedeki psychedelic adam  (10.05.10 02:17:30) 
bir de soruyu okuyalım diye akıl veriyor. ben soruyu okuyabiliyorum hatta anlayabiliyorum bile ama yann tiersen i amelie soundtrack inden ibaret zannettiği belli arkadaşın.
(bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz) (bkz: aq)
ayrıca carla bruni fransız değil. fransızcayı fransız birinden duymak daha akıllıcadır herhalde.
  • mulayim ters  (10.05.10 20:04:04 ~ 20:06:19) 
Senin gibi amelie soundtrack'ini beğenip discographysini indirmedim g..zekalı arkadaşım.
önce şurayı bir oku tr.wikipedia.org
Bir de akıl veriyor f....k kadar beyniyle. 100lerce şarkının içinden 3 tane sözlü şarkı buldum diye seviniyorsundur eminim. Dikkat et de onlar da noir desir ile beraber söyledikleri olmasın. Ama noir desir zaten verilmiş tavsiye olarak.
Bir de bok atacak benim verdiğim cevaba ya, onun için de tr.wikipedia.org buraya bak neden carla bruni dediğimi araştır. Hayatında her şeyi internetten öğrenen senin gibi biri için wikipedia linkleri yeterli olacaktır.
  • bulgur  (11.05.10 14:29:31) 
yeni: coeur de pirate, phillipe kathyrine, julien dore eski: edith piaf, aznavour, kesinlikle joe dassin, Charles trenet. biraz bayıktır ama arada les enfoires de takılabilirsin.


  • trixi  (14.01.14 14:54:47) 
(bkz: Calogero), örnek
www.youtube.com

(bkz: Marc Lavoine), örnek
www.youtube.com
  • aychovsky  (14.01.14 14:57:48) 
riff cohen www.youtube.com


  • feykalade  (14.01.14 15:01:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.