[]

RTE neden mahkeme kararıyla entry sildirtmiyor?

Meltem Banko bile istediği zaman entry sildirtebilirken RTE neden hakkında yazılan tüm entry'leri sildirtmiyor. Sonuçta başlığına yazılan entry'lerin yarıdan çoğu eleştiri odaklı ve hukuken bunu yapabilecek güçtedir herhalde.

Bilal, damat vs. için de aynı soru geçerli.


 
Ekşi Sözlük diye bir şeyin olduğunu bile bilmiyordur, biliyorsa da ciddiye almıyordur. Tahminim klasik medyada bir şeyler çıkmadığı sürece umurunda olmuyordur. Sildirtmek istese mahkeme kararı mı çıkartmaya çalışır.


  • angelus  (14.08.20 20:46:13) 
Bence de bir fikri yoktur. Danışmanları kendi faydalarına olduğunu düşündüğü için göz yumuyordur. Manipülasyon yapmak için kıymetli bir platform sonuçta.


  • baal  (14.08.20 20:56:22) 
Ekşiyi muhakkak biliyordur. Hakkında yazılanları da biliyordur. "Bak ben diktatör değilim ki" modunda takılıyordur biraz. Ayrıca silinse ne, yine yazılır. Sözlük olmaz başka bir yer olur. Bunlarla baş edilmeyeceğini biliyor.

Meltem Banko ile kıyaslanamaz RTE. Meltem bir de Elif sözlüğün demirbaşları. Sözlük dışında bu kadar ünlü oldukları başka bir mecra yok.
  • biseysorcaktim  (14.08.20 20:57:23) 
çokomel reyiz ve eşi emine sildiriyor. hatta bilal de sildiriyor.

(bkz: bilal'e anlatır gibi anlatmak)

(bkz: emine erdoğan'ın çantası)

(bkz: berat albayrak'ın entry sildirmesi)

(bkz: berat albayrak'ın entry sildirmesini sildirmesi)
  • aziz dostum jack  (14.08.20 21:05:50 ~ 21:08:46) 
aziz dostum jack+1
RTE daha çok hakaret davasını tercih ediyor. ki bu sayı da her yıl binlerle ifade ediliyor.
2016'dan haber: Some 46,193 legal procedures were carried out in cases of “insulting” the president last year, with the Justice Ministry reportedly allowing 4,936 cases to go ahead.
bu da 2018'den: The Turkish Justice Ministry’s “Judicial Statistics 2018” stated that 26,115 criminal investigations were conducted last year under Criminal Code Article 299, which punishes offenders with up to four years in prison.

Of these cases, Turkish courts convicted 2,462 individuals, including 19 children and 12 foreigners. Only 687 of these individuals received prison sentences, however.

2020 itibariyle toplam: Lawyers for the Turkish president have sued more than 17,000 people for what they describe as insults to the president, with more than 5,000 convicted.
  • ganbatte  (14.08.20 21:32:58) 
Eskiden eksi sozluk gundem olusturabiliyordu nadiren de olsa. ama 2011- 2012 sonrasi bu ozelligini tamamen twittera kaybetti.Ha hiti azaldi demiyorum, gavurlarin tabiriyle artik relevant olma durumu yok yani(klasik medya falan kaale almiyor burayi coktandir). Sozlukculerin kendi calip, kendi oynadigi bir yer oldugu icin bence de pek umursamiyordur danismanlari.


  • bahele  (14.08.20 21:48:18 ~ 22:00:50) 
Bırakın Rte mevkisindeki veya meşguliyetindeki birini, o kuşaktaki çoğu insan ekşi sözlüğün varlığından bile bihaberdir büyük ihtimalle. Rte sürekli diline doladığı Twitter'ın bile tam olarak ne olduğunu bilmiyordur. Danışmanları falan anlatmıştır, açıklamalarını da metin olarak danışmanları yazıyor zaten. Sizin yaşadığınız dünyayla o insanların yaşadığı dünya çok farklı.


  • fobfilm  (14.08.20 21:55:23) 
Haberi yok, çevresi de ciddiye almıyor muhtemelen.

Videosu da vardı bu konunun ama Alkışlarla Yaşıyorum kapanınca linkler ölmüş, konu şurda: eksisozluk.com

Sözlük çok ziyaret alıyor olabilir ama genelde yazanların öfkelerini kustukları, küfrettikleri veya hiç komik olmayan esprilerini internet kullanıcıları ile paylaştıkları; okuyanların da gündem olan şeyleri Whatsapp gruplarına atıp ilgi çekmeye çalıştıkları bi site oldu aslında. Özellikle birkaç tane iş arkadaşı grubunda dikkatimi çektiği kadarıyla nerde oturup sohbet açamayacak, sürdüremeyecek, anca ordan burdan dedikodu taşıyacak tip var; o gün popi olan başlıktaki videoyu, twiti vs paylaşıyor. Bir Twitter değil yani kendini ifade aracı olarak Ekşi Sözlük.
  • gayda  (15.08.20 04:14:38) 
sildiriyor.


  • baldur2  (15.08.20 07:10:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.