[]

metabolizma hızı ölçtürme

başlıkta da belirttiğim gibi bazal metabolizma hızımızı nerede ölçtürebiliriz? pahalı bir olay mıdır?




 
çok zor ölçülen/hesaplanan bir şey. öncesinde hiçbir şey yapmadan bir gün yatacaksın. bağırsakların tamamen boşalmış olacak. 12 saat ya da daha fazla aç kalacaksın.

diyelim ki bi üniversite nin endokrin bölümü, ya da bir spor hekimi, ya da bir fizyoterapist ölçtü, ne işine yarayacak?
  • aksasu  (09.05.10 00:34:48) 
başarılı bir diyet listesinin hazırlanabilmesi için vücudunun hareketsizken kaç kalori harcandığının hesaplanması gerekiyor diye öğrendim..bunun da bu testle ölçüldüğü söyleniyor..amaç bu..


  • xwayz  (09.05.10 01:00:48) 
bu öyle gidilip de ölçtürülen bir şey değil. bir gün hastanede yatman falan gerekir. 12 saat aç ve hareketsiz yatacaksın. sonra ağzına bir boru sokup dakikada ne kadar oksijen tükettiğini ölçecekler. bu deneysel bir şey. pratikte uygulanmıyor olması lazım. onun yerine boy kilo vücut alanı cinsiyete göre tahmini bir sayı veren cetveller de var. sonucunda metrekareye dakika başına harcanan oksijeni litre cinsinden mi ne verecek, öyle bi şey işte.. diyelim ki senin bazal metabolizma hızın 90, ee? bu sayıyı nerde kullancaksın? sen şişmansın da zayıflamaya mı çalışıyorsun, yoksa profesyonel sporcu falan mısın?


  • aksasu  (09.05.10 02:10:44) 
  • sleepy99  (09.05.10 11:21:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.