[]

Sıfır eve kombi almak hakkında

Merhaba arkadaşlar.
Yeni ev aldım. Eve kombi alacağım. Apartmanın önerdiği kombi bağlama işi falan anahtar teslim fiyatı 5500 liraya denk geliyor.

Belirtilen kombinin aynı marka/model internet satış fiyatı 3300 lira görünüyor internette. Aradaki farkı apartmanın önerdiği firmayla görüştüğümde bizimki anahtar teslim fiyatı diyor. Kombi aynı kombi olacak, buradaki işçilik tam olarak ne olacak bilmiyorum ama 2200 lira çok değil mi sayın kullanıcılar?

Aynı marka/model kombiyi internetten alsam, kalan işleri farklı bir yerden dahabuygun fiyata yapabilir miyim sizce arkadaşlar ?

Tamamen Fransız kaldığım bir konu olduğu için sizlere danışmak istedim. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.

Ev konusundan dolayı Maddi yönden 100 liranın bile benim için çok kıymetli olduğu bir dönemdeyim su an.

Zahmet edip yazan herkese teşekkür ederim, hayırlı akşamlar.

 
gözünü seveyim anahtar teslim al. ben de senin gibi düşündüm yüz tane iş çıktı. proje çizimi, evrak işi, usta bulma, pazarlık, ustanın ekstra çıkarması, moloz vb...


  • iddaaci  (13.08.20 23:22:34) 
kendin alırsan daha pahalıya gelir. çünkü kombi aldığında tesisatı da yaptırman gerekiyor. ayrıca bir mühendisin proje çizmesi, bunun uygulanması v.b. de var işin içinde. bütün bunlar o 2200 tl içinde (aslında bunların sana maliyeti rahat 3000-4000 olur. ama müteahhit hem kombiyi hem inşaatı hem de mühendisin parasını ucuza getirmiş araya da kendi karını koymuştur...


  • tururo  (13.08.20 23:37:27) 
tesisat var sen kombiyi alacaksan fazla olabilir ancak ortada hiçbir şey yoksa tesisat adına senin için yarın arkadaşıma sorabilirim. ancak tesisattır, işçiliktir, projedir, ıvır zıvırdır derken olabilir. bu saatte ararsam yenge çok fena küfür eder.


  • blue eyes white dragon  (13.08.20 23:48:40) 
Pek bilgi vermemişsin. Eğer proje çizilmemişse, hatta apartman içi doğalgaz hattı da çekilmemişse fiyat normal denebilir.

Daire içi gaz tesisatı ve kalorifer tesisatı hakkında da bilgi vermemişsin.

O kadar büyük bir fiyat farkı varsa ortada bir tesisat falan yok. Ben 2 haftadır gazsız yaşıyorum çünkü igdaş proje onayımı daha dün verdi. Şimdi projeyi çizen adam igdaş geldiğinde burada olacak da gaz verilecek de sonra kombi servisi gelecek de.
  • denizgonen  (14.08.20 06:52:27) 
Sıfır bir daireyse, kalorifer ve mutfak tesisatı kurulu ise (ki öyle olmalı) sadece kombi ve montajı iiçinse fena kazıklıyolar.

3300 lira kombi alsan, montajı ortalama 300, projeyi de ortalama 500'e yaptırırsın.

Başka bir firmadan da fiyat al, kombiyi kendinin alacağını sadece montaj/proje/gaz açımı için fiyat istediğini söyle.
  • John Bloor  (14.08.20 11:51:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.