[]

goz doktorunun astigmat'i tespit edememe ihtimali?

herkese merhaba. uzun zamandir isiklardan rahatsiz oluyorum. sokak lambalari ve yildizlara baktigimda dagilma oluyor. gunduz zaten gunes gozluksuz golgeye bile bakmak rahatsiz ediyor. neyse, gecenlerde 1.00 astigmati olan bir arkadasimin gozlugunu taktim. her seyi full hd gordum. yildizlar, sokak lambalari vb o kadar net gozuktu ki sok oldum resmen. o bulanik ve parlak goruntusu yok oldu. inanin karsi binadaki mutfagin icine kadar her sey asiri netti. kendimce dedim demek ki bende yillardir astigmat denen seyden var hatta numarasi da bu. yasadigim yerde taninmis bilinen doktorun birine gittim senin bi seyin yok gozlerin gayet iyi 0.25 miyopun var sadece dedi ustune bi de beni azarladi. bi turlu derdimi anlatamadim. neden boyle deyince de gozluk takinca iyi goruyor olman gozun bozuk anlamina gelmez yazilari okuyabiliyorsun iste dedi. gayet iyi secebiliyorum ama onda da metne belli bi sure baktigimda artik yazilar birbirine girmeye bas agritmaya basliyor. o zaman baska bi sorun var dedim hicbi sey yok dedi. yine de bana 0.25 miyop gozlugu yazdi. hicbir ise yaramadi.

anlamadim gitti valla. ben abartiyorum diyecegim ama gozumle gordum yani nesini abartayim. bunun mantikli bi aciklamasi varsa cevaplarinizi beklerim zira bi ton para verilen doktor bi tarafinin ucuyla cevapladi butun sorularimi.

sevgiler.

 
Makine otomatik ölçüyor korneanın merceğin şeklini açısını vs


  • masseter  (13.08.20 17:34:50) 
Birkaç hafta önce makine ile bakılıp sadece 0.25 bozukluk var denen arkadaşım muayene sonrası ama rahat değilim ve ağrım oluyor diye ısrar edince ilaçlı ölçüm yapıldı ve 1.5 derece çıktı. Yeni gözlüğünü takınca hayatı değişti resmen.

Damla damlatılmadan ölçüm yaptıysa bir de damlalı ölçüm yaptır derim.
  • d e j i n  (13.08.20 20:58:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.