[]

kamburluğa çözüm

daha önce kambur durup da bu sorundan kurtulan var mı? genelde boyuna göre zayıf insanlarda oluyor. bir de uzun süre masa başında oturmaktan sanırım spora başladım. sırt da çalışıyorum ama pek etkisi olmuyor. esneme germe hareketleri yapıyorum ağrıyı azaltıyor biraz etkisi de oldu ama sonuçta kaç saat masabaşında oturunca etkisi azalıyor. tamamen kurtulan var mı? masa başında oturmasak spora ağırlık versek kurtuluruz da öyle de olmuyor maalesef.




 
Reformer ve basic yoga hareketleri yapiyorum. Basic yoga heraketlerini 3 aydir falan haftada en az 3 kere yapiyorum, reformer’a adam akilli 3 haftadir 3 gun olacak sekilde gidiyorum. Baya farketti.
Masa basi isim, bilgisayar icin yuksetici ya da ekran kullaniyorum.

  • 65 derece  (13.08.20 17:16:37) 
Baya farketti derken yanlis anlasilmasin ben de kendimi zorluyorum dik durmak icin. Agri yapiyor, vucud c pozisyonuna donmeye ugrasiyor ben de tam tersi diklestirmeye çalışıyorum ve dogal olarak agriyor.
Bu surec zor ve uzun ve agrili. Ama bu sefer kararliyim.

  • 65 derece  (13.08.20 17:18:33) 
Ben de yoga yapıyorum, ayrıca sırt ve karın kaslarını geliştirmek gerekiyor daha dik bir duruş için. Pandemiden önce gittiğim spor salonunda hocaya özel bir program yaptırmıştım bu iş için, düzenli uygulasaydim faydası olurdu kesinlikle. Düzenli olarak yapmak gerekiyor, tek mesele bu.


  • epistemic_regress  (13.08.20 17:21:00) 
Masabasinda pilates topuna oturabilirsiniz. Insan dik oturmak zorunda kaliyor resmen


  • kuehles blondes  (13.08.20 23:20:59) 
www.hepsiburada.com

Linkteki monitörden aldım, en tepeye kadar kaldırdım, öyle kullanıyorum. Şaka değil, bir aydır dimdik yürüyorum.
  • hayirsiz  (13.08.20 23:48:57) 
bende sürekli kambur durma eğilimdeyim, pandemi başlangıcında 2 ay kadar spor yaptım tüm vücüt çalıştım ve dim dik yürüyordum. yani genel olarak omurganızda bir eğrilik vb. yoksa spor yapmanız omuz, bel, sırt vb. kaslarınızı çalıştırmanız yeterli olacaktır.


  • allahinadiylaoku  (14.08.20 09:43:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.