[]

Bim'e ve A101'e gelen ürünler düşük kalite mi oluyor?

Kaliteli olduğu bilinen markalar bu iki markete özel olarak aynı ürünü daha kalitesiz şekilde mi üretiyor? Az önce sözlükte Stanley termos başlığında okudum bu iddiayı. Yarın Bim'e Fakir markalı bir blender gelecekti ama almayayım mı, normal Fakir kalitesi değil mi şimdi o?




 
Gıda maddelerinde yapılıyor bu, bilinen bir tereyağ markası aynı ambalaja sahip ürünü şarküterilere ve bim'e veriyor. Bim de ki üründe %52 süt yağı varken şarküteri ürününde %80 bu oran. paketin içindekiler bölümünde küçük fontlar ile yazıyor bu durum.


  • delikedidilimiyedi  (13.08.20 13:07:03) 
evet yapıyorlar.
denildiği gibi gıdada çok yapılıyor.
mümkünse diğer ürünlerde de yapılıyor. mesela bim kumtel soba tipi ısıtıcı vermişti.
Bakınca piyasadakinden ucuz ama piyasadakinde termostat varken bunda yoktu.
  • prizmatik  (13.08.20 13:34:34) 
geçenlerde bimin aktüel ürünlerine giren kamp çakısı aldım. pense, tornavida falan içeren çok kapsamlı bir şey. muadili piyasada 150 lira civarıyken bimden 60 liraya aldım. çok da kaliteli geldi bana.

birkaç hafta öncesinde dji tello marka drone geldi. drone hobim olduğu için birçok foruma üyeyim. fiyatı da piyasanın altında diye forumlardan birçok insan drone aldı bimden. ve önemli bir kısmı kısa sürede iade etti. kalitesinden memnun kalmayıp.

elektronikte muhtemelen 'yenilenmiş' ürün satıyorlar böyle yüksek fiyatlı şeylerde.

gıda içinse, bim'de satılan birçok marka bim için özel üretiliyor. ulusal anlamda her yerde satışı olan markalardan dahi bim kendisine özel sipariş veriyor. bu birçok market zincirinde de böyle. yani hem gıdada hem diğer gruplarda kalite farkı olması normal.
  • reanarchy  (13.08.20 14:16:00) 
gıda kesinlikle kalitesiz.
diğer ürünlerde de bir numara vardır.

  • seyduna6687  (13.08.20 14:26:34) 
Gıdada özellikle peynirde bir kaç kere denk geldim. Marka hatırlamıyorum, süt oranları farklıydı içindekiler kısmında. Paket aynı paket ama onu anlamıyorsunuz. Blender için aynısını yapmak zor. Onu alabilirsiniz


  • jamiro  (13.08.20 14:35:39) 
Avşar emayede çalışan bi tanıdığım vardı çok eskiden, bim haftalık bi ürün getirecekmiş, avşarla anlaşmış, fabrika bi süre sadece bim için üretim yapmış. Sakın alma dedi bana, normal ürettiklerimizin çok çok altında kalitesi dedi. Sanırım soruya cevap olur.


  • antihero  (13.08.20 15:16:16) 
Bim'deki ürünler daha çok kendi ürettiği/ürettirdiği ürünlerdir. Private label deniyor. A101'de diğer markalarda var.

Ancak Türkiye'de üretilen her üründe ciddi bir kalite düşüşü var. Firmalar zam yapmamak için, içerikten kısıyor. Maalesef artık 3. sınıf gıdaya mahkumuz.


.
  • kartallar yuksek ucar  (13.08.20 15:20:18) 
Aynı ürün. Al blenderı. Fakat fakir kaliteli bir marka değil bilgin olsun.


  • adivar  (13.08.20 16:04:54) 
Ben bir kere a101e aktüel ürün olarak gelen head & shoulders şampuan almıştım mesela. Başka marketlerde görmediğim 900 ml boyutundaydı. Bir de normalde 2'si 1 arada mentollü iken bu aldığım krem içermiyordu yani sadece mentollü şampuandı. Bu tarz ekonomik boyuttaki ürünler özel olarak üretiliyor bence.

Blender setinde bir fark olacağını sanmıyorum. Alacağın modelin online mağazalarda satılıp satılmadığına ve satılıyorsa da fiyat farkı sana bir fikir verir.
  • yineiyisinoxford  (13.08.20 16:25:12) 
Ayni banttan bile çıksa her ürün doğal olarak farklıdır aynı kalitede değildir. Kalite kontrol esnasında test edilir ve siniflandirilir. İyi ürünler zengin ülkelere, kötü ürünler ise bizimki gibi ülkelere gönder ilir. Yani o devasa markalara cik güvenmeyin.


  • prizmatik  (13.08.20 16:26:21) 
Arkadaşım gıda firmalarından birinin muhasebe kısmında. BİM’in tereyağ margarin kısımlarını doğru hatırlıyorsam Ülker’den aldılar, şimdi kendileri Bim’in Solo markasının ürünlerini üretecekler. Onun yalancısıyım, ürün formülleri değişiyormuş Bim’deki üretime kıyasla. Ben A101 ve bimde üreticilere bakıyorum özellikle. Şölen, Ülker, Ünilever vs çıkıyor bazıları. Gıda dışı ürünleri bilmiyorum ama.


  • Hallegadola  (13.08.20 17:37:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.