[]

Öfkemi nasıl disavurabilirim?

Sağlıklı şekilde nasıl kurtulabilirim, ifade edebilirim?

Çok uzun zamandır kendim de dahil olmak üzere pek çok şeye, insana, duruma karşı içimde birikmiş muazzam bir öfke var ve ifade edemiyorum. Duygalarimi ifade etmeme olanak veren bir çevrede büyümedim, mesleğim dolayısıyla da insanlarla mesafeli olmak zorundayım. Açıkçası kizdigimi, sinirlendigimi, memnun olmadigimi nasıl ifade edebilirim hiç bilmiyorum. İçimden sürekli her şeye, herkese kufrermeye başladım, bir süredir de böyle. Boğuluyorum yani, hani rüyanda çığlık atmak istersin, sesin çıkmaz, öyleyim. İnsanlar yalnızca bende yarattıkları hasarı görüp beni mutsuz, asabi, uyumsuz olarak etiketliyor ama kimse altında fokur fokur kaynayan ve beni içten içe yiyip bitiren öfkeyi göremiyor.

Kimseyle bir alıp veremedigim yok, bana haksızlık yapmış, beni bastırmış insanları bile affediyorum ama öfkem geçmiyor.

Ne yapabilirim? Tedavi ol haricindeki tavsiyeler benim için değerli. Teşekkürler.

 
Ben bunu şöyle yendim, hiçbir öfkemi ertelemiyorum artık, kızdığım anda karşımdaki insana bunu gösteriyorum. Göstermesem içimde ptlamaya hazır bi volkan olarak kalıyor çünkü. Fiziksel şiddete başvurmaya gerek kalmıyor zaten, üslubuna dikkat et, ve kızdığında bunu göster.

Ayrıca spor da iyi gelir.
  • antihero  (13.08.20 02:05:30) 
Kendinizi sakinleştireceğiniz bir yol bulmanız gerekiyor. Belki resim yapmak, belki koşmak, belki yemek yapmak, temizlik yapmak gibi şeyler. Size iyi gelecek, sakinleştirecek şeylere ihtiyacınız var.

Belki yazmak, birilerine anlatmakta iyi gelecektir ama şuan için sakin değilsiniz. Oturupta neden böyle oldu, bundan sonra ne yapabilirim, şimdikinden nasıl daha iyisi olur diye olanı biteni kabullenmeniz lazım ama sakince düşünemiyor insan bu kadar öfkeliyken, kızgınken. Üstelik bu haldeyken düzgün şekilde hayata devam edilmiyor, bir işle uğraşıyorsunuz ama kafanızın içinde hep öfkeli düşünceler var.

Birilerine karşı tepkinizi sadece öfkelendiğinizde sinirli halde göstermek zorunda değilsiniz. Sakinleştiğinizde, olanı biteni detaylıca düşündükfen sonra Bu tepkiniz bir bakışla, basit bir sözle, sadece yok saymaktan da oluşabilir. Hatta karşınızdakine başarılı/daha iyi olduğunuzu göstererekte tepkinizi gösterebilirsiniz.
  • GoodMorningTeacher  (13.08.20 02:16:01) 
İçime attığım ve yıllardır ifade edemediğim çok fazla şey var, birçoğu ailemle alakalı. Sorunlar ve anlaşmazlıklar kemiklestigi ve artık özellikle annem ve kizkardesimin yüzüne bakarak dahi konuşmak istemediğim için bu noktadan sonra nasıl ifade ederim kendimi bilemiyorum. Bugün doktorun biri hastalık hastası anneme ağzının payını vermiş mesela, "Neden meşgul ediyorsun bizi?" gibi bir şey söylemiş. Sinirle geldi, kufrederek durumu anlatıyor. İçimden "Sonunda biri gerçeği yüzüne vurdu" demekten başka bir şey yapamadım. Ne yapılır bilmiyorum, yani bu saatten sonra "Hayatımı mahvettiniz" cigliginde bir çıkış da yapamam kimseye. İki metre otemde oturması bile geriyor beni, öyle söyleyeyim.


  • epistemic_regress  (13.08.20 02:18:35) 
Zamanında tepki göstererek..


  • bbpress  (13.08.20 03:20:14) 
arada bir rte gibi sudan sebeplere kizip bagirarak konus


  • insanlik icin buyuk bir adim  (13.08.20 03:44:21) 
Tedavi ol gibi seyleri istememissiniz ama bu kadar derinlesmis bir konuyu psikolog yardimi almadan cozemezsiniz ki. Anlik cozumler sadece o ani kurtarir, temelde en derinde kalir ve siz omur boyu kendi kendinizi yer durursunuz sadece


  • bradshaw  (13.08.20 09:22:22) 
Dışa vurulmayan öfke zamanla kızgın insanlarla kendi hayal dünyanda canın nasıl istiyorsa öyle kavga ettiğin pis bir alışkanlığa dönüşüyor. Orada o kadar özgürsün ki muhatabına hiç duymadığı hakaretler edip zavallı bir insan olduğunun farkında varmasını sağlayabiliyosun. Tamamen senin kontrolünde bir alan. Tabi gerçek değil. Bütün o sahneleri kafanda 10 saniyede yaşayıp gerçekten yüzyüze gelince az evvel belki yüzüne tükürdüğün kişi sanki o değilmiş gibi gülebiliyosun. İkiyüzlülük bi kere. Düşünsene kafandan geçenleri herkesin görebildiği bi an ne utanç verici olurmuş. Böyle çirkin şeyler düşünmek değil bunları gerçekleştirecek cesarete sahip olmamak utanç verici olurdu.

Hepimiz zaman zaman yapıyoruz bunu. Sen belki sadece bunu yapıyor olabilirsin. Öfkelerin artık gerçeklikten kopmuştur. Bir yerden başlaman lazım. İğneli sözlerle alaylı konuşmayla laf sokmayla bi şekilde başla.
  • IncredibleMau  (13.08.20 09:24:14) 
Bir süre düşük riskli işler için plansız hareket et. Aklına ilk geleni yap. Kontrolü kaybedeceğin durumlar için ne yaparım endişesi baskılıyor bence seni. Kontrol dışı zamanlarla ilgili tecrübe geliştirmen gerek.


  • arnold schwarzeneger  (13.08.20 11:35:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.