[]

Ekşisözlük'te arka arkaya entry silinememe neden gelmişti

Bunun sebebnini kullanıcıların entry'lerini silip gitmelerini engellemek olmadığını anlatmıştı galiba bi' ara sedet. Bu kısıtlama neden gelmişti, neden 2 entry silerken sanırım 1 dk ya da daha fazla bir zaman geçmesi gerekiyor.

Bonus soru: sedet'ın sözlük yönetiminde yola çıktıktan sonra sözlüğe katkı sunanlarla uzlaşmazlıklarını çözme yöntemi de tayyip'e benzemiyor mu. yani herkes gidiyor ama sedet mal sahibi olduğu için hep kalıyor. Gidenlerin trip atıp kendilerinin ayrılmasını mı bekliyor ? çünkü sanırım moderasyon dağılırken, moderasyon ekini sedetle iletişim kuramadıklarını belirtmişlerdi.

o da aklıma takıldı, mesela ilk moderasyon oluşurken; sedet arkadaşlarından alıyor ya bu desteği. teo armoni polisi guru filan bunlardan sonra gelen moderasyonu seçerlerken moderasyon mu karar veriyor yoksa kendi aralarında mı hikaye dönüyor. aklıma şuradan geldi kanzuk mesela süprizden çıkmış gibi, sonradan dahil oluyor ama sözlüğün ortağı da oluyor.

ama sözlüğü sözlük yapan, gerçek anlamda kanzuktan fazla mesai harcadığını düşündüğüm kişiler ise uzaklaştırılmış. küslük gibi değil de zamanları dolmuş gibi bir izlenim var insanlarda ama bu kişiler hepi topu 40 küsür yaşlarındalar. lan sedet, gece gece işsizliğimi anımsattın.

 
kanzuk, webrazzi'deki dalavereci arkadasini korumak icin yazar atip ve tekpi koyanlarin entrilerini hic gecerli sebep olmadan silmisti. millette ayaga kalkip entri silme protestosu yapti. o arada cikti bu salak sey.

basit bir script yazmistim o donem. sifresiz otomatik olarak catir catir silebiliyordu. istek olursa yine yazabilirim (tum entrileri ya da entri id'lere gore silmek gibi.).
  • rm  (13.08.20 01:56:40) 
script ile entry silmeler nedeniyle sisteme yük biniyormuş, o yüzden bu kuralı getirdiklerini söylüyorlardı.

yeni moderatörleri aktif moderatörler seçiyordu. google mail grupları üzerinden yürüyordu bu işler. ispiyonları modlar değerlendirdiği için sedat'ın çok etkisi yoktu sonraki mod seçimlerinde. bu olsun mu diye konu açmışlığı var ama.

moderatörlerin bırakma sebebi gönüllü olarak verdikleri emeğin bu işe değmediğini düşünmeleriydi. sözlüğün aldığı halden memnun olmama gibi başka sebepleri de vardır elbette. fakat iletişimle ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. mail grupkarında ilgili, anlamaya çalışan, sorun çözmeye odaklı bir hali vardı diye hatırlıyorum, uzaktan öyle olması beklenmiyor olsa da.

kanzuk hukuki hizmetler karşılığında yüzde 6 hisse ile girdi bu işe. daha sonra da tamamen yönetimi ona bırakıp gitti bildiğiniz gibi. şu an herhangi bir şeye karışmıyor diye biliyorum, öyle değil mi?

son kısma da katılıyorum. ekşi sözlük internetin hayatımızdaki yeri ile paralel olarak hayvan gibi büyüdü, para bastığı için umursanmıyor ama başka ellerde kalitesini koruyan harika bir yer olarak kalabilirdi.
  • bruges  (13.08.20 02:28:04) 
bonus soruya cevap; yillar once (2013 sonlari falan) dedigine benzer bir entry yazilip en begenilenlere girmisti(yanlis hatiramiyorsam); sitenin konseptini olusturan formati asiri esnetmesi; kurumlarin islevsizlestirmesine, onune gelenin yazar olmasi da ulkeye dolan suriyelilere benzetmisti yazan arkadas.. Guzel, uzun bir entry idi.. Ayrica Sedat in bir kac tivitini gordum de kendini savunma ve arguman uretme tarzi da ayni erdogan..


  • bahele  (13.08.20 02:55:03) 
digiturk'un, vodafone'un abonelik iptali icin faksi zorunlu tutmasi gibi dusun.


  • baldur2  (13.08.20 02:56:27) 
mevzu bu

eksisozluk.com
  • duyurukullanıcısı  (13.08.20 03:49:05) 
eksisozluk.com

Moderasyonun işi bırakıyoruz açıklaması.
  • gayda  (13.08.20 06:25:34) 
duyurukullanıcısı +1

sözlüğün baştan aşağı saçma sapan bir yer haline gelmesi sonucu ben de 2000'e yakın entry'mi silmiştim o vakit. o gün bu gündür de hayalet hesap oldu hesabım, en son login olduğum tarihi bile hatırlamıyorum tam olarak.

biz erken davranıp sildik ama baktılar millet böyle binlerce entry siliyor, hemen bu entry silememe olayını getirdiler kaybı azaltmak için.
  • avianthem  (13.08.20 09:32:51 ~ 09:35:47) 
ben geçen o scriptle 4000 entry silmeye kalktım 24 saat sürdü abv


  • nahtoderfahrung  (13.08.20 10:12:32) 
* millet entryleri silip kaçmasın diye teknik zorluk falan deyip bu kısıtlamayı getirdiler.
* ssg mahkemede ceza alıp hükmü açıklaması geri bırakılınca korkup iş yapıcam falan deyip amerikaya kaçtı.

  • prizmatik  (13.08.20 10:53:54) 
eğlencesine açtığım bu başlığa yönetimde yer almasına rağmen samimi açıklamaları sebebiyle bruges'e teşekkür ediyorum. ben crown'dan bi cevap gelir diye düşünüyordum ama o sanırım es geçti.


bonus soruya cevap olarak da; duyuru kullancısı'nın verdiği başlıkta, ssg'nin açıklamasını da buldum (#30069753)

moderasyonun yüzyüze iletişim isteğini orada belirtmiş, oradan aklımda kalmış.

tıpkı sayın cumhurbaşkanımız tayyip erdoğan gibi bu sedet, kendisine karşı yapılan bi' hamle olmadıkça sessiz kalıyor ve sürecin kendiliğinden ilerlemesini sağlıyor.

:) Ya şimdi aklıma geldi, sanırım esg anlatmıştı, sağcılar böyledir koruma içgüdülerinden dolayı direkt karşı karşıya gelmezler solcular ise hemen ayrılır, ayrışır demişti.
bu sedet gizli sağcı olabilir, bilmiyorum harun daha iyi bilir gerçi.

kanzuk hukuksal sürecide %6 hisse karşılığında almıyordu önce diye bi' yerde rastlamıştım ama; önce yarım ekmek dönere fit oluyordu. e tabi nusret yok o zamanlar. Döner de en kötü, cici piknikten filandır.
  • mete kudur  (13.08.20 23:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.