[]

15 gün önce kiraladığım evin sözleşmesini feshetmek istiyorum

15 gün önce yeni bir yere taşındım emlakçıdan buldum daireyi sadece ilk gün güzeldi sonradan üst katımdaki yaşlı adam yüzünden 1 gece dahi adam akıllı uyuyamadım adam yaşlı kulaklar duymuyor televizyon son ses hep. Telefonda konuşuyor hep bağıra bağıra. Sürekli yere bir şeyler düşürüyor evde terlikle geziyor ses aynen aşağıda. Vileda sapıyla tavana çok sert bir şekilde 4-5 defa vurdum önce duraksadı sonra aynı sesleri çıkarmaya devam etti. Kapısına gitmek istemiyorum çünkü kesinlikle alttan almam. Adam duş alıyor duvarlar çok ince sanki benim banyomda alıyor gibi adamın klozet sesi de aynen benim evde gibi. 15 gündür cehennemi yaşıyorum bir türlü huzurlu bir şekilde uyuyamadım. Şimdi ben ne yapabilirim? Sözleşmeyi feshedebilir miyim? Yerime kiracı bulunduktan sonra bunun bir süresi var mı? Bu durum emlakçının da işine gelir mi ? Tecrübeli yazarların cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum.




 
Bence etme, ev kiralarken her şeye bakarsın denersin ama komşuları ongoremezsin. Feshedip başka yere gidince benzer bir şey yasamayacaginin garantisi yok.


  • encokbenisevinnolur  (13.08.20 01:33:35) 
Peki şuan içerisinde bulunduğum durumla alakalı ne yapabilirim?


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (13.08.20 01:46:39) 
Kendinizi acındırın, çıkmak için bir bahaneniz olsun. Hastalık, rahatsızlık, ailevi sorunlar, ekonomik sorunlar. Ben buranın kirası ödeyemeyeceğim ya çıkayım ya da ev sahibine kirayı ödeyemem, pandemi var çıkartamaz zaten diye konuşun.

Komşu gürültüsünü bahane ederseniz işiniz zor olur.
  • GoodMorningTeacher  (13.08.20 01:53:49) 
Git ev sahibiyle konuş ve gerçek olanı söyle.emlakçıyı bağlamaz olay hatta işine gelir evi başkasına kiraya verip ordanda komisyon alacak çünkü.dilersen direk amlakçıyla konuş.


  • duptıs  (13.08.20 02:00:39) 
Ev sahibi emlakçıya vekalet vermiş dolayısıyla muhatabım emlakçı oluyor ev sahibini hiç görmedim. Ağustos-eylül döneminde ev arayan çok olur hiç boş kalmayacak bir mevkide ev yani kesin kiracı bulunur Havadan kira parası vermem ama gerçekte olanı söyleyip söylememe konusunda kararsızım illaki bir bahane sunmam gerekiyor mu ?


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (13.08.20 02:06:39) 
Gönül ister ki insanlara güzelce derdini anlattığında seni anlasınlar ama bu bilgileri vermek koz vermek demek, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi işimi kaybettim, kirayı ödeyemeyeceğim gibi şeyler ev sahibini korkutacaktır, seve seve feshedecektir.


  • arph  (13.08.20 03:10:31) 
Yalnız ben emlakçıya eşyalar için 5bin liralık da senet verdim bir de depozito verdim. Bunları geri alma şansım olur mu ?


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (13.08.20 03:59:29) 
Burada ya da tanıdığınız vara bir avukata danışın, en temiz yolu o. Emlakçıya bahane uydursanız bile senet imzalamışsınız. Aslında imzaladığınız kira sözleşmesinde bunların yazması lazım. Zaten önemli olan sizin nedeninizden bağımsız yasal hakkınız.
www.cnnturk.com

Önce emlakçı ile konuşup üst katı uyarmasını, yere halı sermesini vs sağlayabilirsiniz.

Sese çok duyarlı biriyseniz, bir dahaki ev arayışınızda komşular kimler, sakin bir apartman mı bunlara bakarsınız.
  • kaset  (13.08.20 04:13:06 ~ 04:21:16) 
Mevzu artık içinden çıkılmaz bir hal aldı üstteki uyarılara aldırmıyor kapısına gidiyorum kapıyı açmıyor ve gürültü artarak devam ediyor gece 3.30 da elektrik süpürgesi açıyor ve umrunda değil.gırtlağını sıkacağım bu gidişle. Bu gece uyurken 5.45 gibi onun sesi yüzünden uyandım daha da uyuyamadım. Tüm kayıtlar elimde var. Yukarıdaki linkte fesih bile yapabiliyormuşum ama avukata gidecek para kimde var ? Öğrenciyim. Ayrıca emlakçıya da senet verdim. An itibariyle çıldırmak üzereyim ne yapabilirim bilmiyorum.


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (15.08.20 07:36:07) 
@sifreyi tekrar etmeniz lazim üzüldüm inanın. Emlakçı ile konuştunuz mu? Size yasal haklarınızı tam olarak anlatmasını isteyin, sözleşme ve yasaları belirterek anlatsın.

Twitter'daysanız ordan bir post açıp avukatlardan öneri isteyebilirsiniz. Facebook'ta mehalle daşanışma grupları oluyor, onlara danışabilirsiniz. www.facebook.com

Bir kaybınız olmaması için tek yolu haklarınızı bilmek ve gerekirse avukat görünüyor.
Ayrıca Beyaz Masa'yı aramayı deneyebilirsiniz. En iyisi ücretsiz destek-bilgi alabilecek yerlere her yere sorup ilerlemek.
  • kaset  (15.08.20 19:31:51) 
Emlakçıyla da konuştum o da kapısına gitti ona da açmamış kapıyı. Bana en son polise git dedi ancak polis de elimde kayıtlar olmasına rağmen klasik ondan bir şey çıkmaz diyor evden çık diye tavsiye veriyor.

Evden şu an çıksam 900+900 komisyon ve depozito zararım olur ayrıca ellerinde senet de var. Pazartesi tekrar gideceğim konuşacağım emlakçıyla. Ya Beni çıkarmasını isteyeceğim Yada sorunu çözmesini. Sizin dediğiniz gibi yasal haklarımı da öğreneceğim. Çok umutlu değilim ama deneyeceğim. Anadoluda Karadenizde yaşadığım için kiracı dayanışması gibi şeyler olduğunu zannetmiyorum.

Şimdiye kadarki ilginiz için gerçekten teşekkür ederim bir parça da olsa iyi hissettim kendimi.
  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (15.08.20 20:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.