[]

veterinerlik okumak

yaş 31 oldu ve hayvan sevdam her gece bana yap artık şu işi diyor. okuldan mezun olalı 8 sene galan oldu ve ayrıca sayısalcı değil dilciydim ben. şimdi yol çıkmak istesem acaba çok mu abartmış olurum? mesela ne kadar süre ders çalışsam belli yerleri tutturabilirim? ya da imkansız gibi bir şey mi? hadi o da olmadı hayvanlar ile iç içe olmak ve aynı zamanda para kazanmak için hangi işleri önerirsiniz?




 
teknisyenlik de olabilir, veterinerlerin yanında çalışıyorlar.


  • Tochinoshin  (13.08.20 00:59:57) 
Açıköğretim laborant ve veteriner sağlık bölümü var. Okuyup severseniz dgsyle veterinerliğe geçersiniz


  • Unde bach canim  (13.08.20 01:05:04) 
@Unde bach canim evet o bölüm çok kafama yattı aslında. sonrasında +2 yine bayağı zor olur herhalde değil mi? gerçi bende bu şstek varken her zorluğu yenerim de :) o bölüm açıköğretimde nasıl oluyor ki? yani sayısal dersler falan yok mu? sadece ilk 2 sene yok herhalde


  • everythingok  (13.08.20 01:09:07) 
Ben de teknisyen demeye gelmiştim. Fakat iyi düşünün, sadece hayvanları sevmek yeterli değil bence. Mesela ben de çok seviyorum ama aşı yapılırken-röntgen çekilirken-kan alınırken kendimi öldürmek istiyorum tırnaklarımı avuç içlerime geçiriyorum, başım dönüyor, gözüm kararıyor ve genelde dışarı çıkmak zorunda kalıyorum, ağlıyorum tansiyonum düşüyor vs.
İnsanlarda aynı şeyleri hissetmiyorum(çok aşırı sevdiklerim hariç), kendim kolayca kan verebilirim mesela ama hayvanlara gelince mümkün değil dayanamıyorum. Önce bunu düşünün, sonra başlayın derim. Eğer böyle sorunlarınız da yoksa kolayca biter gider, tatlış bir veteriner kazanırız :)

  • megalomaniac  (13.08.20 01:17:55) 
Sağlık sektörü pratikte sözel ve uygulamalı bilimler gibi dersler işliyor. Ezber ezber ezber. İşin mantığıyla beraber tabi.
Dersleri buradan inceleyebilirsiniz: www.anadolu.edu.tr

İkinci üniversite kapsamında da okunuyor, fakülte mezunuysanız sanırım eylül gibi üni başvurusu açılıyor. Sınava girmenize gerek yok.
  • Unde bach canim  (13.08.20 01:29:33) 
veteriner fakültesinde araş gör üm her sene düzenli olarak 45+ bir veya 2 öğrenci geliyor. siz istedikten sonra neden olmasın.

annem 50+ yaşında onur belgesi ile üniversite bitirdi.

istedikten sonra yaparsınız.
  • unique hint kumasi  (13.08.20 13:02:49) 
herkese teşekkürler. lisans mezunları doğrudan kayıt yapabiliyormuş, eylülde kayıt oluyorum, hadi hayırlısı, Hakk utandırmasın :) insallah bir gün o sokakta çaresiz halde bulduğum canımın içi masumlara bizzat kendim yardım edebileceğim, insallah nasip olur


  • everythingok  (18.08.20 01:36:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.