[]

abd uçuşunda bavulda gıda?

kuru incir ve lokum gider mi? amerikalı vatandaş kuru incir için imkansız demiş.




 
Lokum paketli bir şekilde olmalı incir imkansız gerçekten paketli satılanlardan koyarsanız belki bir şey demezler. Meyve girişi kesinlikle yasak ülkeye. Kontrol edipte yakalanırsanız cezası büyük. Bence lokum yeterli riske girmeye gerek yok.


  • monkey  (13.08.20 00:05:12) 
Edit yapamadım şimdi rastgele çevirmeye denk gelirseniz eileen in dediği gibi, ben o kadar şanslı değilim ABD’de en az 5-6 kere çevirmişlerdir beni x-ray kontrolü icin.


  • monkey  (13.08.20 00:06:57) 
www.tsa.gov
Genel olarak şu listeye bakıp fikir edinebilirsiniz.

Candy
Carry On Bags: Yes
Checked Bags: Yes
Dried Fruits
Carry On Bags: Yes
Checked Bags: Yes

diyor, her ikisini de götürebilmeniz gerekir.
  • kobuzchu kiz  (13.08.20 00:11:42 ~ 00:13:39) 
Buradan bak

www.aphis.usda.gov

Lokumda sorun yok.bavula koy.
  • duptıs  (13.08.20 00:20:23) 
aphis sitesinde incir için "generally allowed but you must declare and present them to U.S. Customs and Border Protection for inspection" demiş ama bilemedim riske atmaya gerek var mı...


  • sanat guresi  (13.08.20 00:52:21) 
annem daha yeni ptt ile kuru incir gonderdi california'ya. daha once thy ile ucuslarda da kuru incir vs goturdum. paketli olan kurutulmus gidalar et vs olmadigi surece problem cikartmiyor. hatta can erigini gozumun onunde cope atarken barkodlu kuru kayisiyi geri koydu tsa.


  • rm  (13.08.20 00:53:33 ~ 00:53:58) 
Niye bu kadar abartılmış anlamadım. Benim valizimde salça, tarhana, badem, fındık, ceviz, pestil vardı. Birkaç farklı yerde kontrol oldu. Hepsinde baktılar, sordular, sorun çıkartmadan gönderdiler. Özel bir kural yok ise ki yukarıda belirtilen kaynağa göre yok bir sorun çıkmayacaktır. Uçakta verecekleri formda belirtip göstermelisiniz tabii.

The following dried products are generally allowed but you must declare and present them to U.S. Customs and Border Protection for inspection:
Beans
Dates
Figs
  • but that was just a dream  (13.08.20 10:55:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.