[]

Bir ev buldum vol. 3

Sevgili dostlar,

Öncelikle bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Bu sefer geçen duyurumda anlattığım evin tapusunu alıp belediye ve tapuya gittim. Ben ki satışı tam fiyat üzerinden gösterecek durustlukte, windows u para vererek alacak pimpirikte biri olarak, temiz tapu abi diyen emlakçı ve ec sahiplerinden biktim. Bu tapunun üzerinde de 3 tane haciz görünüyor. Bana tapuya gitmeden gel sözleşme imzalayalım diyen emlakcidan, sen krediye şimdiden başvur temiz tapu diyen mal sahiplerinden biktim.

Yine olmadı kaldı 5 ay, ya nasip diyelim.

Durumu sizden başka da anlatacak kimse yok. Bi bilgilendirme dizisi devam eder.

Adettendir sorumuzu soralım. Kresi faizleri artmış mi?

Evet evet artmış 0,99 olmuş mu?

Sevgiyle kalın.

 
Kurumsal emlakcilarla çalışın bence.


  • elorelia  (12.08.20 17:06:09) 
ben 0,74 ten başvurdum en başta eksper gıttı eve rapor yazdı kredi onaylandı ama covıdden hastanede yattığım icin kaçırdım onu 0,87 den aldım yine kredi aynı ev için. Bu arada şunu sorayım hazır gelmişken benim alacağım edın üstünde hacız falan olsa yada herhangi bı problem olsa evle ilgili (vergi vs vs hiç biliom bu isleri) eksper sırasında çıkarmıydı ? ben hiç ne belediye gıttım ne bişey krediyi çektim tapuyu beklıom sımdı


  • paramolacak  (12.08.20 17:21:10) 
Işte sen şanslı azınlıkta insanlardansın. Gamsizsin biraz bu işlerde bana gore, ben gamlı baykuş. işin rast gitmiş. Bence çıkardı.

Bu arada çok gecmisolsun.
  • Filinta61  (12.08.20 17:31:30) 
Emlakçının numarasi beğendiğim evin caminin üzerinde yazdığı için aradım.

Yoksa emlakçıya gidip bana ev bul durumu olmadı. Genelde kendim ararım ama bu böyle denk geldi. Haklisiniz.
  • Filinta61  (12.08.20 17:33:01) 
Evin üzerinde haciz varsa, kredi için bankanın eksperi gittiğinde bu durum ortaya çıkar ve banka, tapunun üzerinde haciz olduğu için evin krediye uygun olmadığına dair rapor verir ve kredi alamazsınız. Ancak eve eksper gittiği için de banka sizden 800-1500 arası eksper ücreti ödemek zorunda kalırsınız.

Benzer bir durumla 1 ay önce az kalsın biz karşılaşıyorduk. Almak istediğimiz evin üzerinde haciz olduğunu öğrendik ve vazgeçtik. Sonra başka bir ev beğendik, emlakçıya (kurumsal firma, Remax) ısrarla evin üzerinde bi haciz vs bir şey var mı dedik, hayır yok, tertemiz dedi. İkna olmadık, beraber belediyeye tapuya gidelim dedik, gittik. Ev, miras olarak çocuklara kaldığı için belediyenin bazı alacakları yüzünden 300-500 liralık haciz benzeri bir şey çıktı. Onları hallettirdik öyle başvurduk. Bu arada ev eski tapulu olduğu için daire numarası, bina numarası gibi bir sürü şeyde inanılmaz sorunlar çıktı, 15 gün sürdü süreç.

O yüzden tavsiyem, mutlaka tapuyu alıp, emlakçıyla, belediyeye, tapuya gidip, kontrol ettirin, üzerinde herhangi bir borç, haciz var mı diye. Hatta biz, emlakçıyla sözleşme yaparken, ev sahibiyle, evde haciz vs gibi sebeplerden ya da evle ilgili diğer sebeplerden olumsuz eksper raporu gelir ve kredi çıkmazsa, rapor ücretini satıcı öder diye anlaşma yaptık, hatta ücretini istedik. Mutlaka böyle bir şey yapmanızı tavsiye ederim.
  • suppermaster  (12.08.20 17:59:56 ~ 18:02:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.