[]

İto 14'lük kilide daha ucuz kilit olur mu?

Kilidim bozuldu, çilingir 14'lük özel bir kilit olduğu için 350 lira dedi, bana çok geldi, bu 14'lük dediği yere 90-100 liralık başka ölçüde kilit takılabilir mi?




 
işin uzmanı değilim ama göbekler standart değil mi ? Aşağıdaki linkten ölçüyü nasıl alacağını öğrenebilirsin, koçtaş vs gibi herhangi bir yapı market veya hırdavatçıdan da kendin alırsan olsun olsun 100tl olsun.

www.mksturkiye.com

değiştirme videosu da şurada :

www.youtube.com
  • kimlanbu  (12.08.20 14:15:38 ~ 14:37:52) 
Eğer kilit gerçekten bozulduysa normal kilitlere göre pahalı olması olağan, çünkü az buunan bir tip, kim gerek görüp icat ettiyse Allah bildiği gibi yapsın :)

Peki kilit mi bozuk yoksa anahtar bareli mi?

Kilit bozulması nadir bir durum, bareli değiştirip kilit diye kaktırmasınlar?

Edit: 275 tl hepsiburada fiyatı var, multi sistem çelik kapı kilidi olarak arayabilirsin. Ama ben kilidin bozulacağını sanmıyorum dışardan bir müdahele olmazsa.
  • John Bloor  (12.08.20 14:44:04 ~ 14:51:10) 
gördüğüm kadarıyla ne barel kalmış ne kapı kalmış ortada.

Kilit zıvanası o kilide uygun olarak açılmıştır. Yani daha küçük boyutlu alacağınız kilidi zıvanaya sokarsınız ama üssten vidalayıp sabitleyecek yeriniz olmaz. kilidin üstünde boşluk kalır.

Haaa illa ucuz daha küçük kilit alıp takacağım derseniz elbette takılır. bir kaynakçı bulup üst mekanizmanın olduğu yerden 10-15 santimlik parça kaynaklayıp onun üstüne oturtur. Üst kilit göstermelik olarak kalır. Kapı dili ve anahtar bareli mesafe genel olarak aynıdır.
  • janavarorion  (12.08.20 15:47:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.