[]

Performans değerlendirmesinde bazı konularda işverene negatif geribildirim

İş yerimde bir senemi doldurdum. Performans değerlendirmesi toplantım olacak. Yoğun bir ofisiz ve danışmanlık yapıyoruz.

İş yerimden genel olarak çok memnunum, insanlar, üst kademeler dahil olmak üzere, sevecen ve iyi, kendimi de geliştirebiliyorum.

Ne var ki toplantıda dile getirmek istediğim bir konu var. Yakından çalıştığım kıdemlilerden birinin bazı işleri 1-2 gün gibi bizim alanımız ve kıdemimiz için çok kısa olan sürelerde çıkarma isteği oluyor. Çok kısa sürelerde çok kapsamlı araştırmalar rica ettiğinde ekip olarak gözden kaçırdığımız noktalar olabiliyor. Ancak bu kadar kısa sürelerde bu işin tam anlamıyla çıkması objektif açıdan mümkün değil. Kendisi benim hakkımda negatif bir değerlendirme olarak bunu söyleyecektir mesela. Ben de aslında bunu onlar acısından negatif bir yön olarak dile getirmek istiyorum. "Tamam ama hepimiz çok yoğunuz" demelerinden çekiniyorum. Usûlünce bu ve bunun gibi durumları antipatik görünmeden nasıl konuşabilirim?

Not: Durumun objektif açıdan mantıksız olduğunu şöyle açıklayabilirim, birlikte doğrudan az iş yaptığım ofis ortaklarından biri beni aradı ve büyük tavsiyesi vermek istediğini, saçma sapan saatlerde maillerimi gördüğünü, birlikte çalıştığım kıdemlinin böyle aceleci bir yaklaşımı olduğunu ama bu yaklaşımın onların departmanına dahi hatalar yaptırdığını, işin böyle yapılamayacağını, bunu dile getirmem gerektiğini söyledi.

 
bence yazdığın cümleyi birebir söylesen yeterli. bunun cevabının profesyonel hayatta karşılığının "tamam ama hepimiz çok yoğunuz" olmaması lazım. bu cevabı alıyorsan yanlış kişiye dert anlattın demektir, başkasına anlat.

yerden göğe kadar haklısın çünkü.
  • kenarortay  (12.08.20 11:08:54) 
Bence mantikli bir firmada böyle bir olayın sorun olmamasi lazım. Yani dediginizde hiçbir sikinti yok.


  • logisticsmanager  (12.08.20 11:29:11) 
kenarortay +1 -> çok güzel anlatmışsın bence seni anlamazlarsa onların mevzusu


  • lcha  (12.08.20 11:29:58) 
yogunluktan sikayet ediyor gibi gozukme. isi hizlica ve sikistirarak yaptiginiz icin kalitesinin yeterli olmadigindan ve eksiklikler olduguna sirketin bundan zararli cikacagindan bahset. madem danismanlik isi yapiyorsunuz, ufak bir hesap hatasinda danismanlik yaptiginiz firma ciddi zarara ugrayabilir ve hatayi yapan siz oldugunuz icin bunu sizden tazmin edebilir. hic kimse "biz kalitesiz is yapmayi ve tazminat odemeyi seviyoruz" demez. en azindan acik acik demez.


  • crucio  (12.08.20 11:32:00) 
Hissettiklerini mutlaka söylemelisin ama bunun da bir yöntemi var, geri bildirim verme örneklerini incele, en yaygın olanı SBI sistemidir.


  • pistranger  (12.08.20 13:23:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.