[]

Yabancı İkamet

Merhaba

Çalıştığım firmada yabancı bir arkadaş çalışıyor. Benden bir iki konuda yardım talep etti. Bende tam bilgi bulamadığım için burada sizlere danışmak istedim.

Kendisi Şubat ayında e-vize ile gelmiş 1 aylık oturumu varmış ancak şuan vizesi bitmiş ve korona morona derken bugüne kadar ilgilenememiş şuan kaçak yani.

Şimdi uzatmaya başvurmak istiyor ama bunun bir cezası ya da önünde bir engeli var mı diye merak ediyor. Burada çalışmasına rağmen turist şeklinde imiş önceki vizesi de.

e-ikamet.goc.gov.tr

bu sayfayı inceledik ama geciktirenler hakkında pek bir şey yazmıyor. İlaveten kendisi bu konularda aracılık yapan bir şirket vs varsa oralara da hizmet almak için para ödeyebileceğini belirtti.

 
Amacına uygun vize alarak giriş yapması gerekiyordu. Ülkesine geri dönüp Konsolosluktan çalışma vizesi başvurusu yapacak.


  • redskull  (11.08.20 15:30:40 ~ 15:30:51) 
Bahsettiğniz siteden Oturum izni uzatmaya başvuracak ve evet cezası var. Yani vizesi geçtiği için ceza, diğer türlü çalışması zaten yasal değil.

Ayrıca çalıştığı işyeri ile konuşacak ve yabancı işçi çalıştırma kurallarına göre onu işe alacaklar. Bu süreç uzayabileceği için önce oturum yapabilir, bunun için sağlık sigortası gerekiyor. Avukat şu an aklımda yok ama bu alanda özelleşmiş avukatlarla çalışabilir.
  • kaset  (11.08.20 19:15:16 ~ 19:19:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.