[]

Araba gurularına kaza sorusu

Merhabalar,

Olabildiğinde kısa anlatmak gerekirse, temde önceki aracın ani freni sonucu ben ona arkamdaki de bana vurdu, yani aracım arada kaldı. Aracı Servise çektik ve dün servisle görüştüm. Araçta 41 bin TL'lik hasar olduğunu söylediler. Aracın ikinci el piyasa değeri sanırım 110 bin civarında (2011 Megane 3 hatcback, dizel, otomatik, 80 bin km) ve hiç hasar kaydı da yoktu.

Sorum şu;
Şimdi bu aracın sonu ne olur? Benim dikkat etmem gereken birşey var mı? Pert mi olur araç?
Bir ay da sürer dedi servis yapımına bu arada.
Bir de servisler ikame araç verirler mi acaba? (Kasko 1 haftalık veriyor, onu kullanıyorum şu an)

Şimdeden teşekkürler.

 
gecmis olsun.

hasarin nerede olduguna gore pertlik durumu degisebilir. orjinal parca takmalarina dikkat et, tamamlandiktan sonra bu islerden anlayan bir arkadasinla git isciligi kotu yapmis olmasinlar.

kaskonun verdiginden baska ikame arac veren servis bilmiyorum.
  • fakyoras  (11.08.20 13:16:04 ~ 13:16:13) 
soruların cevabını bilmiyorum ama siz dursaydınız da sizin arkanızdakinin duramayıp size çarpması sonucu siz önünüzdekine çarpsaydınız bütün suçlu en arkadaki oluyordu ve zararı o karşılıyordu. böyle bir durumda değer kaybı davası da açabilirdiniz.


  • ofelia  (11.08.20 13:19:39) 
tavsiyem arabayı perte çıkartmaya çalışın.


  • piotr  (11.08.20 13:33:03) 
@felia, evet değer kaybına başvurdum arkadaki aracın bana verdiği hasar için ama az verirler dediler. Sonucu göreceğiz bakalım.

@piotr, bu günlerde sonucu bana iletecekler, ben de sizin gibi düşünüyorum yoksa o hasarla aracı elden çıkartmam zor olacak.
  • va  (11.08.20 15:57:13) 
araba değerinin yüzde 50lisinden fazla hasar varsa genelde perte gider. hava yastığı patladıysa genelde pert olur.


  • mikahakkinen  (11.08.20 16:17:09) 
Öncelikle servise yapın talimatı verme.

Hasarın ne olacağına eksper karar verir.eksperle mutlaka konuş,ne kadar ödeme yapacaklarını öğren.servis her zaman dışarıdan pahalıdır.

Aracın geçer akçe bir araba hasarlı haliyle bile bir günde satılır.böyle bir opsiyon var mı bilmiyorum ama eksperden size ödenecek hasar bedelini nakit alma şansınız var mı,varsa ne kadar öğrenin.olurda alırsanız bunu rayicinden düşüp aracı kendiniz satın.
  • duptıs  (11.08.20 17:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.