[]

Ölü Hamam Böceği

Selamlar,

Bundan yaklaşık 1 yıl önce farklı bir nedenle evimi ilaçlatmıştım ve ilaçlama işleminden sanırım birkaç ay sonra, üst üste bir-iki gün, evin farklı noktalarında birkaç ölü hamam böceği gördüm ancak ondan sonra uzunca bir süre karşılaşmadım.

Aylar sonra, yaklaşık 1 hafta evde olmadığım süre sonunda eve döndüğümde yine bir adet ölü hamam böceği gördüm. Evimin arka pencereleri kısmen yeşillik olarak sayılabilecek ağaçların olduğu bir alan bakıyor ve ben de pencerelerimi dikey olarak aralayarak bırakıp çıkıyorum.

Şimdiye kadar evde canlı hamam böceği hiç görmedim ama ölü ve erişkin hamam böceği görmek de tedirgin edici oldu benim için. Tek tük ve bahsettiğim çok uzun aralıklarla hamam böceği gördüğüm senaryoda evi ilaçlamam/ilaçlatmam gerekir mi, görmediğim ve gizli hamam böcekleri olabilir mi yoksa dışarıdan ve muhtemelen ilaçlı yeşil alanlardan eve giriyor ve evde ölüyor olabilirler mi?

Google'ladım ama internette ölü hamam böceği görmekle ilgili bilgiye ulaşamadım hiç.

Şimdiden teşekkürler.

 
ev ilaçlandığı için girince ölüyorlardır.
ben de bahçe katında yaşadığım için aynı derde sahibim.
k-othrine alın ve açık bıraktığınız camların, pencerelerin önüne sıkın.
üzerinden geçen ölüyor.
evcil hayvanlara ve insanlara bir zararı yok.

bahçeden apartmana girenler de bana ya da karşı komşuma gelmeye çalışıyorlar.
ben paspasın ve kapının çevresine k-othrine sıktığım için hep sağda solda 1-2 tane ölü görüyorum.
evin içinde ilacın etkisi belli ki devam ediyor ya da dediğiniz gibi bahçe de ilaçlanıyor belki ama siz yine de bir şişe alın, haftada bir aklınıza geldikçe 2-3 fısfıs yapın, içiniz rahat etsin.
  • blatta hiberna  (11.08.20 12:54:22) 
Biz apartmanca her sene profesyonel olarak ilaclatiriz. Evde olu bulmaniz ilacin etkisinin bitmedigini gosterir. Camda sineklik vs yoksa (olup da arasi bosluk da olsa) oradan girip ilacla mort olmus :) ilac olmasaydi evde fink atarlardi. iciniz rahat olsun. Yine de daha rahat edecekseniz daha kucuk capli, kendimiz uygulayabilecegimiz fisfislar vs oluyor onlari arastirabilirsiniz.


  • invictae  (11.08.20 16:54:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.