[]

Kedim 4 kere kustu

Yavrucağım Cumartesi ilk doz karmasını oldu.
Dün akşamdan beri bütün bütün mama kustu. Tüy yumağı değil.
Evden cıkmadan her yere su ve yarım yağlı yoğurt koydum.
Durumu kötü olabilir mi?
Dışkısınu gözlemleyemedim?
Aranızda hekim olan varsa yardımcı olabilir misiniz? İşteyim ve aklım onda.

 
Veteriner değilim. Bizim kedi mamasını kustuğunda veterinerimiz mamasını ve suyunu kaldırtıyor, 24 saate kadar aç bırakıyoruz. Sonra 1 kaşık su 2-3 tane mama gibi çok az bir miktarla başlayıp 1-2 saatte bir az az besleyerek takip ediyoruz. Kusmadan devam ederse yavaş yavaş normal beslenmesine dönüyoruz. Yine kusuyorsa bazen midesine yardımcı olacak bir toz veriyor veteriner, mamasının üstüne onu serpiyoruz.

Eve döndüğünüzde yine kusmuşsa mamayı suyu alıp midesini daha fazla yormasını engelleyebilirsiniz. Bu arada da veterinerinize sorun mutlaka. Özellikle küçükse kusması tehlikeli olabiliyor sanırım.
  • kobuzchu kiz  (11.08.20 09:54:45) 
kaç yaşında?
bazen tüy kusmadan önce birkaç kere mama ve safra çıkartıyorlar.
mamayı kaldırmakla iyi etmişsiniz.
eve gittiğinizde duruma bakın, kenara köşeye bakın, belki tüy çıkartmıştır.
o zaman sorun çözülür zaten.
yetişkinse çok problem olacağını sanmıyorum, muhtemelen dediğim gibi tüy öncesi kusmalarıdır.
yine de veterinere danışın tabii.
ama yavruysa, eve gittiğinizde yine kusmuk görürseniz veterinere direkt götürün bence.
  • blatta hiberna  (11.08.20 10:11:27 ~ 10:11:48) 
kendi kedilerimden bildiğim kadarıyla kusan yemek yiyememiş kediye su vermek de iyi değil. kedilerin tüy yumağı kusması yaygın ve ara sıra 1 kere için normal ama sizinki 4 kere kusmuş ve tüy yumağı değil. normal görünmüyor. şimdi bence biz ne desek boş, siz mümkün olduğunca kısa sürece veterinere götürmeye çalışın. karmanın verdiği halsizlik vs. yan etkiler de genelde ilk günün sonunda biter.


  • ofelia  (11.08.20 10:14:58) 
veteriner değilim.

kedide halsizlik, keyifsizlik varsa acilen veterinere götürün.

keyfi yerindeyse takip edin, su içmiyorsa, kusmaya devam ediyorsa yine acilen veterinere götürün.
  • oz suser  (11.08.20 13:58:21) 
Doktora götürmek için eve erken geldim, çok şükür kusmamış. Keyfi yerinde 2 yemek kaşığı mama verip kaldırdım. Bol su içiriyorum. Şu an gözlemliyorum. Tekrar kusarsa acile artık. Yeni doktoruyla görüştüm gözlemleyin diyor bir bilgi verdiği yok ki. Sizler daha cok yardımcı olduğunuz.
Bin teşekkür!

  • Semi  (11.08.20 19:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.