[]

Kedimin Yeme Alışkanlığı

Öncelikle: eksiduyu.ru


Yeni eve alışma sürecinde aslında kedim mutluydu ama sonra 3-4 gün hasta gibiydi, hayata küsmüş gibiydi. Yerinden kıpırdamıyor, yüzümüze bakmıyordu. Tuvaletine bile kendimiz götürüyor, suyunu kendimiz içiriyorduk vs.

Neyse ki şimdi düzeldi biraz ama çok zayıfladı. Sadece yaş mama yemeye başladı. Kuru mamanın yüzüne bile bakmıyor artık. Yaşı 18.

Acaba dişlerinde mi bir problem var da kuru mama yemeyi bıraktı? Kuru mamaya teşvik etmek için ne yapmak gerek? Evde 1 hafta bırakıp tatile gidebiliyorduk eskiden ama kuru mama yemeyi kesince artık kendi başına evde bırakmak da zorlaşacak gibi duruyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
Yaş mamaya kuru mama karıştırıp vermeyi deneyin, yerse yavaş yavaş karisimdaki yaş mama miktarını azaltın.

Burundan saglikli nefes alıyor mu? Genel olarak kokulara tepkisi azalmış durumda mı? Kuru mama yememe sebeplerinden biri de üst solunum yolu enfeksiyonu veya alerji tetikleyici kokular nedeniyle burunları tıkalı olup koku alamiyor olmalari, bu durumda yaş mama daha çok koktugu için onu yiyorlar. Yaşlılıktan koku alması zayıflamış da olabilir. Ama ortam değiştirdiğiniz için birincisi daha ihtimal dahilinde gibi.

Balıklı kuru mama digerlerine göre daha çok kokuyor, onu da deneyebilirsiniz belki. Kuru mamayı suda bekleterek vermek yerse sonra daha az sure suda beklemiş derken sonunda kuru vermek de bir diğer seçenek.
  • nick dedigin  (11.08.20 02:11:39 ~ 02:23:59) 
nick dedigin +1
kendini temizliyor mu?
diş etlerinde kızarıklık, ağzında koku, görebildiğiniz çürük diş falan var mı?

veterinere danışın, hatta mümkünse bir de o baksın.
bazen böbrek ya da karaciğer değerleri falan bozulduğunda da iştahsızlık falan olabiliyor.
siz anlamadan strese girdiyse, kan değerlerini o da etkilemiş olabilir.

bence bir tam kan sayımı yaptırın durumunuz müsaitse.
zaten yaşı da ileri, ne olur ne olmaz.
onun dışında yaş mamayla kuru mamayı karıştırma ve diğer önerilere katılıyorum.

şu anda kuru mama yese de, psikolojik olarak etkilendiyse yalnız bırakıp gitmemeniz daha iyi olur sanki.
olmazsa daha önce önerdiğim gibi composure falan verin.
ben benim yaşlı kedime her gün düzenli veriyorum, takıntıları falan düzeldi.
etkisini gördüm yani.
ama önce tahlil yaptırın mümkünse.
  • blatta hiberna  (11.08.20 02:48:59) 
@nick dedigin

düzgün nefes alıyor. dişlerine baktım. herhangi bir çürük ya da kırılmış dişi yok. bugün junior kediler için olan kuru mamadan aldım baya yedi. eski mamayı heralde artık sevmiyor, uzun zamandır yiyordu o mamayı ya da bunun taneleri daha ufak belki yemesi kolay diye sevdi.

@blatta hiberna

daha önce dediğiniz composure'u alacağım evet. şu an junior mama aldım tavuklu-sütlü olanlardan ve baya baya yedi. sanırım eski mamasından sıkıldı çünkü uzun zamandır yiyordu.

veterinere 15 yıldır falan götürmüyorum çünkü çok saldırgandı gençliğinde. tüm veterinerler getirmeyin dışarı çıkmıyorsa demişlerdi :) son 5 yıldır artık sakin ve daha sevecen ama götürüp bir kan tahlili yaptırabilirim.

teşekkürler cevaplar için.
  • elektr10  (12.08.20 12:32:07 ~ 12:34:25) 
çok sevindim yemesine.

bence veterinere artık götürün, yaşı çok ileri çünkü.
bir de junior mamaya çok uzun süre devam etmeyin çünkü onların protein oranları daha yüksektir.
böbreklerinde bir sorun, değerlerinde hafif bir yükselme bile varsa (ki yaşından dolayı olma ihtimali yüksek) olumsuz yönde etkiler.

veterinere götürün, tahlili yapılsın, değerlerine göre bir yol belirleyin bence veterinerle.

bir şekilde evi de değiştiği için belki mamaya bir tepki vermiş, sıkılmış olabilir dediğiniz gibi.
composure'u da veterinere sorarsınız.
belki başka besin takviyeleri de verebilir.
  • blatta hiberna  (12.08.20 12:40:57 ~ 12:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.