[]

Fiziksel ya da psikolojik olarak şiddet görmemiş kadın yoktur

Olsa olsa yaşadıklarını şiddet olarak tanımlayamayan kadın vardır. diye devam ediyo
twitter.com

Bu doğru mu?
kendi gözlük hikayesiyle benzeşme kurması, argümanlaştırmada zirve zaten, bunu bi kenara koyarsak, tüm anne babaları, erkekleri, kardeşleri töhmet altında bırakmıyor mu bu söz

 
ben de çok psikolojik şiddet gördüm.
not: erkeğim

  • blackpen  (10.08.20 23:47:10) 
Hem psikolojik hem fiziksel şiddet gördüm. Erkeğim. Bunu diyen nerede yaşıyor bilmiyorum ama bu cinsiyetten bağımsız bir şey. Türkiye gerçeği.


  • Gaip  (10.08.20 23:54:11) 
Boş ve biliçsizce söylenmiş laf. Fiziksel ya da psikolojik olarak şiddet görmemiş insan yoktur denebilir.
Nihayetinde bir çocuğa, yaşlıya veya yetişkine zayıflığından yararlanarak kötü davranmak da psikolojik şiddettir ve her zaman sokakta, işte, okulda vs. yaşanır.

  • mikro patlama  (11.08.20 00:30:56) 
bir kadın olarak fiziksel şiddet görmeseniz dahi mutlaka psikolojik şiddet görüyorsunuz diyebilirim. burada bütün erkekler şerefsizdir demiyoruz tabii ki ama bütün kadınlar bir şekilde birilerinden şiddet görüyor. kadınlardan da.


  • rose parks  (11.08.20 00:31:08) 
Verdiği örnekle söylediği şeyi tam bagdastiramadim. Çevresindekiler gözlerinin iyi gormediginin farkında oldukları halde yardım mi etmemisler? Burada söylenmek istenen şey son cümle, punchline o ama verdiği örnek pek uygun düşmemiş sanki. Ya da ben anlamadım.


  • epistemic_regress  (11.08.20 00:36:32) 
Fiziksel ya da psikolojik şiddet görmemiş kadın var mıdır, bilmiyorum açıkçası. Aşırı iddialı görünse de başarılı bir tartışma başlangıcı. Gerçi Twitter'da söylenen şeylerin tartışmaya açık olduğunu sanmıyorum, manifesto oluyorlar genelde, tartışmaya kapalı. Herkes çok iddialı bu konuda.


  • epistemic_regress  (11.08.20 00:39:13) 
aynı mantıkla erkek de yoktur.


  • duyurukullanıcısı  (11.08.20 00:40:03) 
Bu konu bayağı ilgimi çekti çünkü aslında o kadar da dislanmayan, hor görülmeyen, görece avantajlı gruptaki kadınların cinsiyet eşitsizliği üzerinden orantısız şekilde yukselttikleri sesleri toplumdaki mizojeni damarını daha çok kaşiyor. Yani kadınları savunan birinin argümanlari eksiksiz ve kusursuz olmalı, en ufak bir yapmaciklik barindirmamali ki "Ya ablacım bir süs, Doğu'da sekiz çocukla tarlada çalışan kadından bu kadar ses çıkmıyor" denmesin. Bu durumun bir de böyle bir handikabı var. Cidden güzel yerlere götürüyor tartışmayı.


  • epistemic_regress  (11.08.20 00:48:42) 
fiziksel ya da psikolojik şiddet görmemiş insan yoktur +1

@epis kadın ilk kez gözlük takana kadar kendi görme yetisinde sorun olduğunun farkında değil ve normalin bu olduğunu sanıyor ama taktıktan sonra anlıyor yanıldığını. yani aslında içinde bulunduğumuz durum ne kadar kötü olsa da aksini bilmeyene ya da görmeyene kadar bunun normal/olağan olduğunu sanıyoruz demek istiyor gözlük örneğinde.
  • rusalka  (11.08.20 01:12:44) 
Burda ne zaman konu kadina siddet/kadin cinayetleri olsa tartismanin --ama erkekler de siddet goruyooo, olduruluyorlar- eksenine gelmesine hastayim. Gormek isteyene nice hikmetlerin oldugu bur arguman adeta..


  • bahele  (11.08.20 01:18:06 ~ 01:57:57) 
peki ben bu mahkemeden nasıl kaçabilirim? yargılanmak istemiyorum.
erkeğim ve verilen hükme göre suçum sabit.

  • mimo  (11.08.20 01:46:25) 
Şiddetin olmadığı steril bir dünya henüz yok. Kadın ya da erkek olmakla alakası yok. Hatta erkekler toplamda daha fazla şiddet görür.


  • arnold schwarzeneger  (11.08.20 10:51:46) 
“Bu doğru mu?”

Doğru.

Bütün insanlar için geçerli olduğunu düşünüyorum.
  • ruhen hastayim ben  (11.08.20 11:22:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.