[]

Sürekli rüyalarının çıktığını söyleyen anne

Sürekli "içimde sıkıntı var, yarın bir şey olacak" gibi şeyler söyleyen, ''seninle şu kişinin kavga edeceği bana rüyamda söylendi" diyen ve insan olduğumuz için eninde sonunda kavga edince de kırk gün "ben demiştim" diye anlatıp duran, sürekli rüyalarının çıktığından bahseden anne... Rüyalarının çıktığı falan yok ama o küçücük şeyleri kendisine yorup çıktığına inanıyor ve sürekli bunlardan bahsediyor. Müge Anlı'ya çıkan Gülizar olayı sonrası artık çok rahatsız olmaya başladım. Az önce de geldi yine aynı şeyleri diyerek. Neymiş, eski sevgilimle ayrılacağımı rüyasında ona söylemişler. Zaten ayrılacağımız muhtemeldi. O arada bir işe girip çıkmıştım. Diyor ki; ''o işte çok mutsuz olacağını gördüm, biliyordum''. Mutsuz değildim diyorum, sadece başka bir işle meşgul olduğum için çıktım. Ben her şeyi biliyorum diye dolanıyor evin içinde. Ne yapmak lazım bilmiyorum. Evde bu konudan sürekli tartışma çıkıyor.




 
Benim annem de böyle ama onun bizi manipüle etmek için böyle bir teknik gelistirdigini düşünüyorum ben. "En doğrusunu ben bilirim, sözümden çıkarsanız burnunuz boktan çıkmaz. Beni dinleyeceksiniz" deme şekli. Altında psikotik bir rahatsızlık yattığını düşünmedim o yüzden. Bir de hakettigini düşündüğü saygıyı doğal yollardan elde edemiyorsa yani doğru bir rol model olmadığının içten içe farkindaysa altıncı hissinin kuvvetliligi üzerinden bir tahakküm kurmaya çalışıyor kimi ebeveynler. "Yaşadığın sıkıntılarla alakalı onerebilecegim mantıklı bir çözüm yok çünkü senin yaşadığın zorlukları zamanında ben yaşamadım ama rüyamda gördüm yani, bence yanlış yoldasın" deme şekilleri oluyor bu durum. Ben katlanılmaz buluyorum açıkçası. Durumu açıklamaya calistigimda lafini sürekli "Anne olunca anlarsın"la bitirdiği için de polemiğe girmiyorum kendisiyle. He deyip geçiyorum pasif agresif bir sekilde.


  • epistemic_regress  (10.08.20 15:48:06) 
Benim de annem böyle. Bırak bu işleri bilinçaltına işlemiş bana satıyorsun şimdi diyorum. Geçen freud’un kitabını aldım rüyalarla ilgili, bilinçaltında ne demeye çalıştığını da bir siteden açıp okuyorum. Binlerce defa konuşunca yola geldi biraz sonra da ben böyle rahatlıyorum rüyalarımı yalnız bırak dedi ben de salladım artık. Kendilerini önemli gibi görmeye ihtiyaçları var sanırım.


  • jazzabel  (10.08.20 21:46:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.