[]

Amatör Balıkçılık Tavsiyeleri

Herkese Merhaba,
Son zamanlarda balık tutmaya heveslendim. Zehirli balıklara karşı nasıl bir önlem alınabilir?

Maşa ve pense aldım. Ek olarak eldiven gerekli olur mu? Eldivenle bu zehirli balıkları tutsak batma vs olmayacağı için zehirlenme olasılığını düşürür müyüz?

 
Ülkemizde çok fazla zehirli balık yok aslında. Bilmen gerekenler

1) Trakonya
2) İskorpit (yenir)
3) Sokar (yenir)
4) Balon
5) Aslan Balığı

En büyük dikkati trakonya ya göstermen lazım, dip oltasına lap diye atladığı için çok takılır oltaya, diğerleri görece nadirdir.

Eldivene ihtiyacın bir tek balonda var, diğerlerinin dikenleri eldiven falan dinlemez batar. Elle dokunma, ayağında kalın tabanlı ayakkabı varsa yan yatırıp sıkıca basıp iğneyi penseyle sökmen yeterli.

Gene de zehirli balık tutarsan takımla birlikte kes gitsin, acısını çekeceğine yeni iğne bağlarsın. Balonları ve aslan balığını öldürmeden geri bırakma.
  • kimlanbu  (10.08.20 14:47:48) 
eski bir havlu da alabilirsin balığı tutmak için


  • anyelios  (10.08.20 14:51:47) 
vatos var zehirli, bayağı zehirli hemde. dünya sularında olduğu gibi türkiyede de var. tabi aklına araba kadar bişey gelmesin ortaboy kalkan kadar olanı denk geldi bana 3 kilo ya gelir ya gelmez.

subilimleri.istanbul.edu.tr

eğer vatosa denk gelirsen ki ben oltayla denk geldim. hadi hayvan mundar olmasın diye çektim iğneyi çıkarttım ağzından ama çok tehlikeli. 3 4 kişi zarar vermeden hayvanın kuyruğunu iğnesini falan emniyete alıp çıkardık.

kesinlikle deneme ölürsün. hem de 1 parmak iğnesi var nasıl sokabilirki beni deme, öyle hızlı gelişir ki olay farkına varamazsın ne olduğunun.

böyle bi durumda kes misinayı gitsin. çekmeye çalışma.

vatosu da tv de gördüğüm kadar bilirdim, bizim geminin güverte lostromosu yanımdaydı, sokarsa felç eder öldürür, ben balıkçılık yaparken hep öldürürdüm bunları falan diye anlatmıştı.
  • hem şişko hem deli  (10.08.20 15:12:39 ~ 15:18:03) 
Misinayı kes kurtul, kendini riske atma eldivenle penseyle falan


  • antihero  (10.08.20 15:15:49) 
trakonya +1

bu balığa dikkat et.

benim gibi ulan ne bu oltaya takılan şey deyip avuçlamaya çalışırsan soluğu hastanede alırsın.

güç bela 4-5 kerede tutup iğneyi çıkartıp kovaya atmıştım. sonra civardaki yaşlı balıkçılara bu ne balığı abi diye sormaya gittiğimde öcü gibi bakmışlardı bana.

pense ile alıp öldürmüşlerdi. elime ve parmaklarıma dikenlerini batırmıştı ama çok fazla zehri yoktu sanırım. sızlayıp biraz da uyuşturmuştu.

sonra hastanede panzehiri olmadığı için kan testi yaptırıp müşahede altında beklemiştim.

özetle trakonyaya dikkat et. dedikleri gibi hiç uğraşmadan takımı kes at.
  • eeb  (10.08.20 15:23:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.