[]

Bahçeye bunları dikmek istiyorum ama zamanı doğru mu?

istanbul'da büyük bir bahçemiz var. internetten bu ağaç fidanlarını alıp bahçemize eksek tutar mı? topraktan anlayan insanlar bizim toprağın çok kaliteli olduğunu söylediler ama zamanı konusunda ve dikilmesi konusunda fikrim yok.

fındık, limon ve karadut ekmek istiyorum. internetten almam doğru mudur? dikim zamanı için eylül'de diksem tutar mı? 5 tane fındık, 2 limon 2 karadut planlıyorum.


www.fidandeposu.com

www.fidandeposu.com

www.fidandeposu.com

 
Saksılı veya tüplü olan yani toprak içinde gelen fidanların dikim mevsimi olmaz, her zaman dikilebilir.

Tabi ki sulama avantajı için sonbahar ve ilkbaharda dikilmesi avantajdır, ama sulama yapıldıktan sonra mevsimin önemi yok, kışın toprağin donduğu zamanlar hariç tabiki.

Dikkat etmeniz gereken şey aldığınız meyvelerin kendi kendini dölleyip dölleyemediği, başka tozlayıcılara ihtiyaç duyup duymadığıdır.
  • John Bloor  (10.08.20 14:30:54) 
@johnbloor mesela karadut saksı içinde gönderiliyor yazıyor linkte. bunu illa toprağa dikmek zorunda mıyım ben o kısmı anlamadım. zaten saksıda haftada bir sulasam meyve vermiyor mu? illa dikmek mi gerekiyor?

www.fidandeposu.com
  • ayseee  (10.08.20 14:43:25) 
Tabiki saksıda yaşamaya devam eder, ama senede iki kere saksı büyütüp toprak ve vitamin ilavesi yapman gerekir.

Saksı ticari olarak taşımak, depolamak, yetiştirmek için kullanılır. Son kullanıcı olarak saksıda büyütmeye çalışmanız mantıklı değil.

Ciddi büyüklükte saksılarda yetiştirebilirsiniz tabiki, ama onu kaldırmaya da vinç lazım, ciddi büyüklükte saksıda satılan yetişmiş ağaçlar da var mesela.
  • John Bloor  (10.08.20 14:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.