[]

Ucuz araba

Merhaba,

Belki bir iş olursa bir ay sonra falan araba almayı düşünebilirim. Türkiye'de değilim o yüzden fiyat olarak bir şey söyleyemeyeceğim

Aradıklarım
- olabildiğince ucuz
- şu yıldan eskilere bakma
- şu kadar km den üstüne bakma
- şunun motoru 10 seneden sonra ölüyor bakma

Tarzı tavsiyeler ve modeller. İlk arabam olacak olursa.

Edit: İsveç

 
Hangi ülkedesin? Bu da önemli. Amerika'daysan ABD menşeli markalar ucuz olur mesela. Almanya'daysan Alman menşeli alabilirsin vs.


  • himmet dayi  (10.08.20 12:54:55) 
"aracım çok az sorun çıkarsın, sorun çıkardığında da masrafı az olsun." diyorsanız honda ya da toyota bakın.

cam tavanlı olmasın ama. honda ve toyota'da cam tavanı durduk yere çatlayan ve yüksek masraf çıkaran örnekler gördüm. gerçi normalde servis ilgilenir ama türkiye'de" kullanıcı hatası" deyip 20000tl masrafı dayayıp geçiyorlar.

bir de türkiye üretimi honda'larda zibil kadar sorun çıktı, hiç umurlarında olmadı (civic sedan). aklınızın bir köşesinde olsun.
  • avianthem  (10.08.20 13:31:00) 
Hangi ülkede olduğuna gore her sey değişir.
Oradaki servis maliyeti, arabalarda olan motorlar, bazi ulkelerde olmayan/olan modeller, vitesler bile degisebilir. Bu sebepten bu bilgiyi vermen lazim.

  • logisticsmanager  (10.08.20 14:07:06) 
İsveç'teyim. Çok fazla volvo falan var burada. Bir de arabaların kombi modelleri çok. Benim için marka, model veya tipi çok fark etmez de işte çok sorun çıkarmasın, az yaksın çok kaçsın :)


  • senolll  (10.08.20 14:27:47) 
Saab da İsveç malı diye biliyorum yanlış olmasın (ehliyetim bile yok)


  • ne zaman emekli olacagim  (10.08.20 22:34:41) 
O kadar ucuz ariyorsan saab olabilir evet.
Onun dışında ucuz ve dayanikli aradigin icin;
Turbolu ufak motordan uzak dur (butun tsi, tgdi, tfsi hepsi)
Turbodan uzak dur, daha cok normal motorlara bak
Otomatik almazsan daha iyi olur ama otomatik bulursan transmissionun cesidine bakmak lazim.
Benzinli alsan daha iyi olur (isvec'de sogukta dizel sikinti olabilir)

Yenilerden alacak olsan hyundai, kia onerirdim ama eskileri kötu.
Biraz baktım, buralarda olmayan(fransa) eski kasa corolla, civic, accord oralarda var, tavsiye ederim.
  • logisticsmanager  (10.08.20 23:18:07) 
konuyu hortlatmak gibi olacak ama saab battı. servisi, yedek parçası vs. sıkıntılı olabilir.


  • avianthem  (11.08.20 15:33:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.