[]

Fransa’dan dayım araba getirdi

Al sen bin iki sene dolmadan girdi çıktı yaparım dedi.
Ama ben kullansam çevirmede olası kazada sıkıntı olur mu?



 
o olaya devlet el attı 2 yıl değil 6 aya düşürdü diye hatırlıyorum ancak kaza anında sigortanda ne yazıyorsa o geçerlidir çevirme olsa evrakların tamamsa sıkıntı olmaz araba kime aitse ait izni evrağı tamamsa ehliyetli herhangi birisi kullanabilir.
edit:sigortanda bu durum yazıyor olmalı yoksa kullanamaz tabi sonuçta sigorta araca olduğu kadar sahibine yani kullanana da yapılıyor

  • basond  (09.08.20 23:38:30 ~ 23:43:43) 
Kullanırken yakalanmayın. Sadece ruhsat sahibi kullanabilir ya da sahibi içindeyken kullanabilirsin.


  • ozdek  (09.08.20 23:39:15) 
Mobildeyim de değişti mi bu??


  • ozdek  (09.08.20 23:40:40) 
Süre dayına verilen kağıtta veya pasaportta yazıyor.maksimumu 2 yıl ama ne yazdığı önemli süreyi az yazabilirler.
Kural olarak sen kullanmazsın.eşi,annesi babası çocukları kullanabilir.polis gurbetci mevsiminde çevirmez ama sonrasında gördüğünde çevirir.aracın gümrüğe çekilmesini isteyebilir.

  • duptıs  (09.08.20 23:51:41) 
Yanlış bilmiyorsam arabayi sadece yurtdışinda yaşayan birince derece akraba kullanabilir.
Kısacası Türkiye'de yaşayan oğlu bile olsa kullanamaz.

Kısacası evet, sıkıntı olur.
  • logisticsmanager  (10.08.20 00:11:58) 
Dayın dünyadan bir haber shsh, sakın bineyim deme


  • docrivers  (10.08.20 00:18:18) 
bildiğim kadarıyla aileden birisi binebiliyor bu tür durumlarda. birinci derece akraba olmanız lazım. yakalanırsan anında çekilir, gözünün yaşına bakmazlar.


  • false pretension  (10.08.20 02:09:33) 
"Yabancı plakalı araçları kimlerin kullanabileceği konusunda 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 ve duruma göre 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun 3/9’uncu maddesi ve ilgili yönetmelikler açıklama getirmiştir. Buna göre;
– yabancı plakalı araçları Türkiye’de yalnızca araç sahibi, ikamet yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan araç sahibinin eşi, anne babası veya çocukları kullanabilir.
– Bunun dışında ancak, yolculuk süresince araç sahibinin de taşıtta bulunması kaydıyla başkaları tarafından kullanılmasına izin verilir.
– Bu araçların sahipleri vekaletname vererek taşıtlarını başkasının kullanımına bırakamazlar.
– Geçici ithaline izin verilen kişisel ve ticari kullanıma mahsus kara taşıtlarının; getiriliş amacı dışında kullanılması, bir başkasına kiralanması, ödünç verilmesi, başka bir şahsa izinsiz devredilmesi, satılması, hak sahibi olmayan kişilerce kullanılması, taşıtla birlikte giren ve belgelerinde kayıtlı olan parçalarının izinsiz olarak değiştirilmesi, kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için yurtta kalma süreleri içerisinde yurtdışına çıkarılmaması veya herhangi bir gümrük idaresine teslim edilmemesi hâlinde, 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 inci maddesine göre gümrük vergilerinin ¼ oranında para cezası verilir ve geçici ithal izni iptal edilerek taşıt gümrük idaresince teslim alınır (5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu hükümleri saklıdır)."

Kısacası Türkiye'de yaşayan (kaydi yurtdışında olmayan) birinci derece akrabasi bile kullanamaz.
  • logisticsmanager  (10.08.20 02:14:55) 
Çevremde çok muhabbeti dönüyor bu işin ama kimse yanaşmıyor. Ne denli değmeyecek bir iş olduğunu öyle düşün. Bütün iş çevrem almanci ama kimse yıllardır bu topa girmedi. Bu arada amcanız sizi şoförü olarak kaydettirebiliyor. Ama bunlar neticede boş uğrasa dönüyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (10.08.20 10:54:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.