[]

Chiago Amerikada nasıl bilinir? Kültürü nasıldır?

d.s marmeling'in reds kitabında Liverpool'a İngilterenin Chiagosu derler demiş. Liverpool İrlanda ve İskoç etkisinde bir şehir. Chiago hani etnik grupların etkisinde?




 
polonyalı çok.


  • antikadimag  (09.08.20 22:53:24) 
Suc makinesi zencilerin


  • baldur2  (09.08.20 23:47:00) 
etnik grupları bilemem ama çok fazla homeless'ın olduğunu ve suç oranının yüksek olduğunu biliyorum.
eskiden de gangsterlerin cirit attığı şehirmiş zaten.
caz, blues kültürü, genel kültür-sanat tarzı ve barları nedeniyle çok old school ve şahane bence.
malum, rüzgârı bol, soğuğu da sert.
yazları çok sıcak değil.
amerika'nın en benlik şehri gibi gelir bana hep.
bugün amerika'ya gitsem, chicago'ya giderdim.
  • blatta hiberna  (10.08.20 00:24:57 ~ 00:32:22) 
Orada yetişmiş bir Türk Türkiye’de yaşarken hayvan gibi davranışlara sahipti. Süper saygısız, insan küçümseyen, kuyu kazan ve dedikoducu bir tipti. Pensilvanyalı bir başka Türk onun için gerçek bir Chicagolu derdi.


  • pass  (10.08.20 02:00:37) 
usa in en kötü bölgesidir belki de. tam bir urbanhell. burası gerçekten filmlerdeki amerika mı dersiniz. çok kolay şekilde can veya mal kaybına uğrama riskiniz vardır chicago'da.


  • хочу перемен  (10.08.20 04:05:48) 
Batmis Detroitten daha tehlikeli. ABD geneline bakarsan eger nufusun %13'u zenci, %70'den fazla da beyaz. Chicago'da ise %33 zenci, %45 beyaz. Beyazlarin ise sadece %30 hispanic/latino kokene sahip olmayan yani Avrupa kokenli beyaz. Avrupa kokenlilerde ise Polonyalilar cok. New York, LA'e oranla sehrin geneli hic tekin degil. Ozellikle South Side Chicago denilen bolge zenci mahallesi ve inanilmaz suc oranlarina sahip.


  • rm  (10.08.20 09:30:45) 
suç oranı yüksektir. ancak abd'deki şehirlerin çoğu segregated'dır. yani şehirler bölüm bölümdür. bir cadde geçersin ve demografik yapı baştan ayağa değişir.

downtown chicago gayet güvenli bir yerdir mesela. adam kesmiyorlar orada. kuzey tarafları mesela çok nezih ve düzgün suburbler vardır.

detroit'ten falan daha tehlikeli değil kesinlikle south chicago bile. bunu diyenler neye dayandırıyorlar acaba söylemlerini? suç oranı istatistikleri açıktır isteyen bakabilir. detroit, baltimore, st louis abd'deki en kötü durumdaki şehirler bunlardır.
  • antikadimag  (10.08.20 19:52:23) 
  • pass  (11.08.20 01:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.