[]

Yuruyus ile kilo verilir mi?

Bu yasima kadar okuz gibi yiyip yiyip kilo almayan tiplerdendim. Ilk defa gobeklenmeye basladim. Ve gercekten ne yapilir, ne ise yarar tam olarak bilemiyorum. Bi 5 kilo verip eski halime donmek istiyorum.

Kendimce aldigim onlemler sunlar; ekmegi epey azalttim. Kahvaltida bir dilim, aksam yemeginde yarim veya bir dilim yiyorum. Tatli, abur cubur buyuk olcude kestim, tAmamen de kesmeye calisiyorum. Fast food gibi seylerden uzak duruyorum, normal tencere yemegi yiyorum. Normalde geceleri acikir makarna falan yerdim, aksam 7’den sonra yogurttan baska bir sey yemiyorum :d . Aksamlari bir saat bisiklet veya tempolu yuruyus ( tempolu sayiliyor mu gerci bilmiyorum ama uygulamada ortalama olarak 5km/sa verisi cikiyor. )


Baska ne yapsam? Siz nasil kilo veriyorsunuz?

Bu arada spor salonuna yazilmak isterdim ama malum pandemi :(

 
Yürüyüs/spor'u sadece destekleyici ve beden sagligi icin iyi bir sey gibi düsünün. Kilo vermenin en az %80i az yemek yemekten geciyor. Eger her gün 3-4 saat agir bir sekilde spor yapmiyorsaniz oradan harcadiginiz kalori yemek yemeyerek almadiginiz kalorinin yaninda anca devede kulak kaliyor.


  • cih89  (09.08.20 22:08:41) 
Diyet-Kalori açığı > Kilo vermek için yapılan diğer bütün şeyler.

Ben açıkçası ekmeği azalttım akşam şu saatten sonra yemek yemiyorum vs türü önlemleri çok gerçekçi ve sürdürülebilir bulmuyorum. Yani istersen günde bir somun ekmek yiyerek de kilo verebilirsin sabaha karşı 3 gibi makarna yiyerek de kilo verebilirsin, sağlıklı beslenmek/sağlıklı yaşamak farklı bir şey kilo vermek başka bir şey. Önce bunu çözmek gerekir. Yapman gereken şey şunu azalttım bunu azalttım türü bir planlama değil, bireysel özelliklerine ve hedefine göre bir kalori alımı hesaplayıp onun doğrultusunda yol almaktır, diğer türlüsü ezbere ve takip edilebilir bir program olmayacağı için bir adım ilerler iki adım gerilersin.

Kısacası; kilo vermen için gerekli olan kalori alımını hesapla, kendine minimum 5 aylık bir hedef koy ve planına sadık kal, onun yanında ister yürü ister koş istersen hopla zıpla, her türlü kilo verirsin.
  • angelus  (09.08.20 22:09:51) 
Anladim. Bu tip seyleri hic bilmedigimden sordum gercekten. Demek istediginizi anladim ama... bilmedigim icin yaptigm seyler gercekten ezbere. Ama en azindan bokbogazligimi dizginliyorum diyelim :d

Peki dediginiz kilo vermem
Icin gerekli kaloriyi nasil hesaplayacagim? Google’a yazdigimda bu tip seyleri hesaplayan robotlar cikar muhtemelen. Oyle mi bakmam lazim?
  • invictae  (09.08.20 22:15:27) 
Evet kalori hesaplayıcılar var, yani bunlar tabii %100 kişiselleştirilmiş sonuçlar vermiyor ama yine de hedefin doğrultusunda yardımcı olur. Bir de telefonuna FatSecret MyFitnessPal gibi bi program yükle yediğini içtiğini buraya yazıp aldığın kalorileri hesapla yeter, en sağlıklı yöntemler bunlar.


  • angelus  (09.08.20 22:18:54) 
5 dakikayla değil ama şöyle 2-3 saat yürürseniz olur, oluyor.


  • Unde bach canim  (09.08.20 22:44:29) 
5-6 ayda verirsin fakat protein, sebze az yersen yüzden, kastan gider sağlıksız görünürsün
beslenme +evde spor yapmalısın
koşuya çıkabilirsin
spordan önce ölçülü karbonhidrat
  • bir soru sorcam  (09.08.20 23:06:18) 
Buradan Couch to 5 K koşu programı önermişlerdi, yavaş da olsa kilo vermeye başladım. Düzenli yaptığınızda her şey işe yarıyor. Yürüyüş için olanı var mı isterseniz bakın.


  • kaset  (10.08.20 02:45:35) 
yillarini bu islere vermis biri olarak soyluyorum : okuz gibi yeme nedir abi ? ogunlerini, tabagini kucult. neyse geride kalmasi iyi olmus. yurumek en iyisi. zamanla ayni surede daha fazla yurumeye bak. ha bir de bazi bunyelerde odul ters teper. uzun sure sevdigin yiyecekten ayri kalinca, ilk tadini aldiginda birakamayabilirdin. odulu modulu de at cope.


  • tunaktunaktun  (10.08.20 07:52:51) 
Min 1 saat hizli yurus ise, evet ama yediklerine dikkat edicen.


  • rm  (10.08.20 09:32:10) 
sağlam efor sarfetmelisiniz. öyle sevgilinizde sahilde yürür gibi yürüyünce oksijensize geçiyor vucut. vaktinize yazık işe yarar ama çok çok çok az. o kadar vakitte başka şeyler yapılabilir.


  • turbo sadık  (10.08.20 09:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.