[]

İstanbul'dan Almanya'ya giden otobüs firmaları

Merhaba ey ahali;

İstanbul'dan Almanya'ya "Sırbistan pasaportu" ile karadan gitmek istiyoruz. Öncelikle bu konuda bildiğiniz, tecrübe ettiğiniz, yolda karşılaşılacak bir sıkıntı olur mu pandemi dolayısıyla?

Diğer konu internette sadece Yazıcıoğlu Turizmi buldum bu seferleri yapan firma olarak. Onlarla görüştüm ancak başka firmaları da araştırmak istiyorum. Bildiğiniz başka turizm firması var mıdır?

Not: Uçak seferleri var ama oturum olmadığı için Almanya tarafında girişte sıkıntı olabilir, hatta buradan bile uçağa binilemeyebilir.

Bu arada Essen, olmadı NRW'ye gidilecek.

 
Sirbistan’a AB sinirlari acilmadi bildigim kadariyla, otobusle gitmek nasil bir fark yaratacak anlamadim. Sonucta macaristan da schengen uyesi ve adamlar almazlar. (Covid konusunu cok ciddiye alan ulkelerden birisi macaristan)


  • kuehles blondes  (09.08.20 17:47:59) 
Kuehles+1.
Tabiki sikinti olur, sinirlar acilmadi son bir degisiklik yoksa.
reopen.europa.eu
Misal ab vatandaşı bile olsan macaristan'a giriste saglik kontrollerinden geciriyorlar.
  • logisticsmanager  (09.08.20 19:22:39) 
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler... Ben bu dediğim firmayı bir daha aradım. Özellikle güzerah ve kapıların durumunu sordum. Şansa telefona bu seferlerde çalışan bir şoför abi çıktı ve kapılarda bir sorun yaşanmadığını söyledi. Güzergah içinse o günkü duruma göre Bulgar-Romen-Macar veya Bulgar-Sırp-Hırvat-Sloven-Avusturya üzeri gidildiğini söyledi (o kısım neye göre belirleniyor anlayamadım.)

Sırp pasaportuyla alakalı bir sorun olup olmayacağını sordum, geçen hafta benim araçta 3 tane Gürcü vardı dedi (onların da serbest dolaşımı var Avrupa'da) bir sorun olmadı dedi. Genel olarak sanki bir sıkıntı yok gibi gözüküyor.

Bu hafta içi gidip yüzyüze görüşmeyi düşünüyorum.
  • braveheart xakah  (09.08.20 21:40:00) 
Gurcistan güvenli ülkeler listesinde, sirbistan degil.
Çok rastgele bir duruma gideceksiniz acikcasi. Ben zamaninda fransa'dan ispanya'ya otobusle giderken polis vize/pasaport kontrolü yapti yillar önce. Ne terör var ne covid.

Kısacası belki gidersiniz belki gidemezsiniz. Sırbistan seyahata açık ülkeler arasinda değil o yüzden riskli. Ama risk sizin, deneyin bize de söylersiniz.
  • logisticsmanager  (09.08.20 22:04:49) 
@logisticsmanager aslında eksik anlattığım bir şey var sanırım, yolculuğu yapacak kişi zaten Türkiye'de yaşıyor ve çifte vatandandaş. Sırp pasaportu olduğunu belirtme sebebim sadece serbest dolaşımla alakalıydı, Sırbistan'dan çıkmayacak yola. Hatta gideceği güzergaha göre Sırbistan'dan geçmeyedebilir. Gideceğini kesinleştirdikten sonra zaten Türkiye'den alacağı test sonucuyla beraber yola çıkacak.

Almanya oturumu vb. gibi bir durumu da yok. Mesela geçenlerde bir yakınım turist vizesiyle uçağa binemedi, check-in'den geri döndü. Burada da benzer bir durumla karşılaşıp karşılaşmayacağını araştırıyoruz.

Evet durum dediğiniz gibi biraz şansa kalmış ve riskli bir halde. Belki şu zamanda kalkışılmayacak da bir durum ama gerçekten bir süreliğine orada olmasını gerektiren ailevi durumları var. Buna istinaden bütün ihtimalleri araştırıyoruz.

Tekrar teşekkürler ilgi ve desteğiniz için
  • braveheart xakah  (10.08.20 00:16:47) 
@braveheart yok ben anladim. Demek istediğim gurcistan'in ab'nin son yayinladigi agustos güncel listede güvenli ülkeler arasinda oldugu ama sirbistan'in hala olmadigiydi. Bu sebepten gurcistan vatandaşı insanlar sikintisiz gidebilir belki ama sirbistan vatandasi gidemeyebilir. Eu mobility sitesi;
reopen.europa.eu buradan bakabilirsiniz.

Gene haberlere bakarsaniz almanya almiyor sirp vatandaslarini.
balkaninsight.com

Dediginiz gibi risk var, çünkü yasak sekilde girecek. Kolay gelsin simdiden.
  • logisticsmanager  (10.08.20 01:01:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.