[]

İnternet kalitem çok düştü

Selamlar,

Son aylarda (özellikle de son 1 haftada) büyük internet sıkıntıları yaşıyorum. Yaklaşık 5 yıldır superonline kullanıcısıyım. Hemen hemen 4 yıl boyunca aynı odada yaklaşık 20-25 mbit değerler görmeyi başardım. Ama son zamanlarda hem internette sık sık hız düşmesi hem de genel anlamda da hız azalmaları yaşıyorum.

Son birkaç aydır odamda yine hız testi yaptığımda 20-25 görmeme rağmen oyun ve film sırasında anlık aşırı yavaşlamalar oluyordu. 1-2 kere müşteri ilişkilerini aradım ve bana kendilerinde sıkıntı olmadığı söylendi. Fakat bir keresinde temsilci kendi sisteminden modemime erişemediğini söyleyip kaç yıldır aynı modemi kullandığımı sordu ve 5 yıl yanıtını alınca da "Değiştirilmesi gerekebilir ben bir teknik ekip yönlendireyim." dedi. Ardından bu arkadaşlar beni arayıp "Biz burdan bir ayar yaptık bir deneyin bakalım" dediler. Bir süre sorun yokmuş gibiydi.

Fakat özellikle son 1 haftadır odamda aldığım maksimum hız 10 mbit ki arada bir bu 2-4 bandında da geziyor. Bilgisayarı alıp modemin dibine götürürsem 25 leri tekrar görebiliyorum. İşin garibi telefonumla odamda hız testi yapınca 3-4 mbit daha yüksek hız sonucu çıkıyor.

Bu sorun benimle mi ilgili? Yoksa gerçekten modem-kablo vb. bir sıkıntı mı söz konusudur? Eğer ikinci seçenek ise burnundan kıl aldırmayan superonline ile nasıl cebelleşebilirim?

 
Modemle ilgili olabilir. Superonline'ı tekrar ara ve sürekli olarak problem yaşadığını, modemin değiştirilmesini talep ettiğini söyle. Değiştireceklerdir.


  • himmet dayi  (09.08.20 15:41:16) 
Öncelikle 192.168.1.1 den (ya da modeminiz için ne ise) modem arayüzüne girin. Gelen değerlere bakın. Size sağlanan değerlerde sorun yoksa modemde sıkıntı vardır. Yok değerlerde sorun varsa kabloda sorun olabilir. Ya da ping değeriniz kötü olabilir.
Zaten oyun vs dışında bu değerleri gördüğünüze göre internet sağlayan firmadan kaynaklanmıyor.

  • Unde bach canim  (09.08.20 15:43:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.