[]

kanada balon değil mi

kanada bana hep is imkanlarinin özellikle yabancılar için kısıtlı olduğu, aslında gayet abd gibi parası olanın rahat ettigi, yeni bir hayat kurmanın avrupaya nazaran gayet zor oldugu bir yer gibi geliyor.

kanada güzelleyenlerin muhtemelen cok kucuk bir yuzdesi turistik olarak gidip görmüstür. avrupada insanlar yine es dost, akraba ve ulkeye yakinlik sebebiyle bircok konudan haberdar oluyorlar ama kanada ile ilgili tek bildikleri yalan yanlis konusan youtuberlar oluyor.

turklerin hep aradigi sosyal devlet anlayisinin da kanadada oldugunu sanmiyorum.

alinan maaslara kiyasla da gecinmenin zor oldugunu dusunuyorum orada.

yanlis mi dusunuyorum? buyrun lince / sohbete.

 
Yaşayan bir çok arkadaşım var. Genel olarak en büyük dertleri TR'ye olan uzaklık ve yaşanılan yere göre aşırı soğuk olması. Geçinme, ırkçılık vs gibi konularla ilgili bir kere bile şikayet ettiklerini görmedim.


  • roket adam  (09.08.20 14:15:21) 
kanada su anda dunyada en kolay kalici oturum veren gelismis ulke.
kanada gibi ulkeler vatandasini ac birakmaz, calisan insan turkiye'de luks olan urunlere rahatca ulasir, buna da gecinmek zor denmez. he sen illa mercedes'e bineyim dersen buna kanada'da erismek, turkiye'den erismekten cok daha kolay, gocmen olsan dahi.

turkiye'de 10 bin lira maas alan adam 7 bin lirasini dolayli ve dogrudan vergilerle devlete veriyor, sonra da turkiye'de saglik ucretsiz ya diye ovunuyor, amerika'ya, kanada'ya bok atiyor. uashduashduahsduahsduahduashduashduashduasdahuasd. dunyanin en kisa fikrasi.
  • baldur2  (09.08.20 14:24:42 ~ 14:25:47) 
yanlis dusunuyorsun.

4-5 arkadasim orda su anda. sosyal devlet, ayni zamanda firsatlarin da cok oldugu bir yer, orda hayatlarina cok cok daha rahat devam ettirebiliyorlar. aldiklari maasla cok rahat gecinilebiliyor.

sevmeyen adam toronto'ya giderse soguk cok buyuk bir problem olur, bati tarafi gorece olarak daha sicak ama is imkanlari daha kisitli.

bir diger buyuk problem de turkiye'ye olan uzaklik. "atlar gelirim ne olacak" sozu ilk bir iki yil gecerli, sonrasinda uzaklik goze cok fazla geliyor.
  • fakyoras  (09.08.20 14:30:24) 
Gelir dagiliminin daha adil oldugu ve ortalama hayat kalitesinin yuksek oldugu bir yer (cogu avrupa ulkesi gibi). Bugun su video denk geldi, tam da bu konu ile ilgili.

Fotografcilik yapan bir ciftin Turkiye'de bu sekilde yasayabilecegini hayal bile edemezsiniz belki ama Kanada'da durum bu: www.youtube.com
  • crown  (09.08.20 15:15:32) 
kisaca dogru dusunuyorsun, birsuru AMAsi olan bir ulke, yuzlerce ornek verilebilir.

-saglik hizmeti bedava ama sikintili, en son MR cektirmem 9 ay surdu. Parasini verirsen ($650) ertesi gun cekiyorlar ama, para yine konusuyor.

-maaslar avrupaya gore yuksek gibi gozukuyor ama yasam cok daha pahali. Ucuz etin yahnisinin berbat oldugu bir ulke. Mesela cep telefonu hatlari inanilmaz pahali, ucuz hatlar da var ama cekmiyor. Ben ayda $100 veriyorum ve memnun degilim, arada kesiliyor vs.

- araba ucuz, tamir pahali ki hava sartlarindan dolayi araclar sik arizalaniyor, paslaniyor, vs. Bayi fiyatlari cok yuksek, buldugum orta halli tamirciler saatine $100-120 fiyat cekiyorlar. $50 parcayi degistirmek icin $400-500 iscilik masrafi veriyorsun.

"aldigim maasla cok rahat gecinebiliyorum" diyen tiplerin alayi ya tip sektorunde calisiyor ya da hukuk. Geri kalan beyaz yaka maaslari dusuk.

Kanada mavi yaka gocmen ulkesi. Amele kontenjanindan gelip koseyi donebilirsin. Maasla olmaz o is. Ustune bir de soguk, mesafe falan gibi sikintilari ekle. Ben beyaz yaka arkadaslara gelmeyin, degmez diyorum.
  • cooperr  (12.08.20 19:49:20 ~ 19:50:04) 
uzun zaman olmuş açalı ama yazayım. @cooper bu söylediklerinin hepsi türkiye için de geçerli maalesef. 3 kuruşa berbat telekom hizmetleri alıyoruz, araçlar ulaşılmaz, beyaz yakalılar sürünüyor...


  • black mamba  (08.09.20 21:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.