[]

Kpss gk/gy - Soru çözüm tekniği hakkında yardım :(

Selamlar,

Kpss gk-gy için deneme çözerken turlama tekniği kullanan var mı aranızda? Temel mantığı, yapamadığımız soruyu geçip en son tekrar bakmak ama daha ileri bir modeli varmış bunun.

İlk 30-35 dk her bölümden en kolay soruları tarayıp çözüyorsun ve bu ilk tur oluyor. Bu turda sözel mantık ve zor problemleri çözmüyorsun, önce çerez soruları yapıyorsun ve motivasyonun artıyor. Her alandan soru çözdüğün için de bunalmıyorsun. Sonra ikinci turda en başa dönüp devam ediyorsun falan. Süre sıkıntısına çok iyi geliyor demişler youtubeda baktığım kadarıyla.

Riskli midir bu yöntem bilemedim, ama memnun kalan da çok. Uygulayanınız varsa deneyimlerinize talibim. Ya da siz her derse kaç dk arıyorsunuz, yapamadıklarınıza nasıl dönüyorsunuz vs. bunları paylaşırsanız da çok işime yarar. Şimdiden teşekkür ederimm.

 
Ben iki yıl önce girmiştim. 89 almıştım gk-gy’den.

Her soruya maksimum 1 dakika veriyordum. 40 soru bittiğinde 40. dakikayı aşmamam gerekiyordu. Sözel mantığı tek seferde çözememişsem en son bakmak üzere geçiyordum.

Matematikte ise çözemediğim soruyu yine sonra dönmek üzere hızlıca geçiyordum. Tarih beni biraz oyalıyordu. Çünkü üzerine düşünüp hatırlamam gereken şeyler oluyordu genelde. Oralarda yavaşlıyordum sadece.

60 70 dakika dolunca en baştan boşlarıma bakarak ilerliyordum. Yine çözemezsem ikinci kez boş bırakıp soruları eriterek ilerliyordum. Burada en zor şey soruyu boş bırakarak geçmek sanırım. Bir kere alıştıktan sonra takır takır soruları geçip en son temiz kafayla okuduğunuzda çözebiliyorsunuz.
  • ruhen hastayim ben  (09.08.20 03:01:53 ~ 03:05:42) 
1. bölüme 1 saat veriyorum. 1 saat dolmaya yaklaştığında matematikteki duruma bakıyorum. İyi gidiyorsam 5 dakika ek süre verip çözmeye devam ediyorum. Sonra 2. bölüme geçiyorum. 2. bölüm daha kısa sürede bitiyor. Onun da süresi 1 saat. Sonra başa dönüyorum. Kalan sürede tüm boşlara bakıyorum. Hiç bakmadığım sorulara öncelik veriyorum. Sonra boşlara bakıyorum. Kısa notlar almak işe yarıyor. İkinci turda genelde problemleri çözüyorum.

Bahsettiğiniz sistemi ben uygulamam. Kafa çorba olur. Sonuçta o soruları çözmeniz gerekiyor. Bir dersi çözmeye başlamışken bir kez odaklanıp, çözmek daha temiz. Çünkü o dersi çözerken bilgiler akla gelmeye başlıyor. Isınmış oluyorsun o derse.
  • dissendium  (09.08.20 04:18:36) 
Tam olarak @ruhen hastayım gibi çözüyorum sınavları. Her soru için 1dk Max. 1 dkyi geçerse soruyu geçer sonra tekrar bakarım.


  • westblack  (09.08.20 09:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.