[]

Cep telefonu önerisi

Merhabalar. Yaklaşık 7 senedir aynı telefonu kullanıyorum. Cep telefonu piyasasına son derece uzak kaldım ve haliyle de bilgisizim. Şu an kullandığım telefonum iphone 5S ancak fiziksel yıpranmaları çok arttığından, kasasında ayrılmalar meydana geldiğinden üzülerek de olsa kendisiyle yolları ayırmamızın zamanı geldi. Birkaç gündür bakınıyorum da fazlasıyla kararsız kaldım. Aklımda fiyatların yersiz uçukluğundan dolayı idarelik bir telefon almak vardı. Bir yandan da sürekli kullanacağım, sık değiştirmeyeceğim için iyi bir alet olsun istiyorum.

Telefondan beklentim ne olmalı, onu da çok kestiremiyorum. Sosyal medyayla aram yok. Kamera kalitesi önemsiz. Emektarla bayağıdır oyun oynanmıyor. Yeni telefonda oynamayı isterim tabii. Genellikle de bir şeyler izleme üzerine olur kullanımım. Pil verimi önemli diyebilirim.

En başta xiaomi redmi note 8 pro almayı planlıyordum. Bugün araştırırken iphone se2 de önerilmiş sık sık. Önceki deneyimlerim olumlu olunca aklıma yattı. Bir de telefonun boyutu gayet ideal. Sizden de bu iki modelle ya da başka marka/model telefonlarla ilgili fikir almayı çok isterim.

 
bir dost iphone 6s'den redmi note 8 pro'ya geçiş yaptı ve derki ;
"en iyi telefon, paranın satın alabildiği iphone'muş abi".

  • pccopath  (08.08.20 22:58:51) 
kardeşim de benzer durumda. O kamerası iyi istediği için 5000'lere çıkmak durumunda kalacak.

kamera önemsiz, pili iyi gitsin vs diyorsan xiaomi'leri baya övüyorlar.

Samsung'un a31, a51 gibi cihazları da video izleme vs. şeylerde baya iyidir.

Daha yeni iphone se 2020 ile samsungların karşılaştırmalarına baktım, video izleme gibi durumlarda samsung çok daha az pil tüketiyor, internette gezinmede iş tersine dönüyor. Fakat genel olarak iphone se'nin pili eh, idare eder ama iyi değil.

ios'te kalayım diyorsan ucuz olarak tek ve en iyi tercihin se2 tabii, diğer türlü iyi bir android istersen samsung s10e(kamerası da çok iyi), daha alt modellerden a31 veya a51 övülüyor.

Xiaomi'leri bilmiyorum ama yazarlar zaten.
  • nhk ni youkosu  (08.08.20 23:01:05 ~ 23:01:50) 
fiyatı uçuk olsa da iphone.
zira ios öyle iki-üç senede eski telefonların terkedildiği bir sistem değil. bu gün bile sadece pilini yenileyerek iphone 6yi aldığı son güncellemeyle (ios 12. bildiğim kadarıyla ios 13 alamayacak) tam performansla kullanabilirsin. 2015e ait başka ve güncel bir android yok piyasada.
iphone se 2020 aslında ideal bir telefon ama ismindeki o 2020 eklentisi yüzünden biraz ürkütücü :)))
  • tururo  (08.08.20 23:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.