[]

grup/kitap önerisi

devics ve cardigans

bu iki gruptan bir eksik ne bir fazla, tercihen bayan vokal.

bu ayarda bir grup önerecek var mı?


örnek sayısını artırınca tarzdan ödün verebiliyoruz, o yüzden 2 grubun adını verdim. biraz buruk böyle. ha?


***

bir de kendi edebiyatımızdan öykü kitapları arıyorum. sait faik çok hoş, eyvallah; ama bana etki etmiyor. zira sürekli istanbul'dan anlatıyor, o hikayeleri anlamak için o semtlerin kaldırımlarını eskitmek gerekiyor bence.


yusuf atılgan'ın öyküleri diyeceğim, ağzıma sıçtı kendileri afedersiniz. neyse evet öykü kitabı diyorduk.

 
camera obscura, beach house olabilirler gibi sanki.

bunlari devics'i baz alarak yazdigimi da soyliyim.
  • tepedeki psychedelic adam  (08.05.10 18:13:21 ~ 18:25:04) 
türk edebiyatında öylü kitabı olarak oğuz atay'ın korkuyu beklerken'inini tek geçerim. tavsiye ederim.


  • gene mi gene  (08.05.10 19:03:25) 
@gene mi gene

okudum onu. evden adım atamıyorum. :/
  • o da olabilir  (08.05.10 19:06:23) 
@kobuzchu kiz, öykü kitabı soruluyor.

korkuyu beklerken gerçekten de iyidir. sait faik için istanbul'u yaşamak lazım diyorsan vüs'at o. bener, cemil kavukçu ve barış bıçakçı'yı önerebilirim. vüs'at o. bener, oğuz atay'ın arkadaşıdır aynı zamanda. sağlıklarında ikisi birbirinin yazdıklarını beğenirmiş en çok. dehşet bir heriftir. cemil kavukçuyaşayan bir efsane. barış bıçakçı ise anlık, çok ayrıntıda kalan anları yazan başarılı bir genç yazar. bir de faydası olur diye düşünüyorum, notos öykü dergisi, yüzyılın 40 öykücüsü diye bir soruşturma hazırladı. bağlantıya tıklarsanız sözlükte de hakkında bilgi verilmiş. (bkz: yüzyılın 40 öykücüsü) genç yazarlardan aslı erdoğan'ı da unutmamak lazım. bir de tamamen başka bir kalemden yazan murat gülsoy var. ha son olarak... genç yazarlardan yalçın tosun'un anne, baba ve diğer ölümcül şeyler adlı kitabı yakın zamanda çıktı ve oldukça ses getirdi.
  • microfiction  (08.05.10 22:54:47) 
valla sadece çalıkuşu 544 sayfa. tabii bir de ortaokul öğrencileri için kısaltılıp sadeleştirilerek ırzlarına geçilmiş halleri vardır. umarım onlardan okumamışsınızdır. :)


  • microfiction  (09.05.10 00:24:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.