[]

Gümüşü neden piyasa fiyatında satan yer yok?

mesela altını gram olarak hemen hemen her yer aynı fiyata satıyor.

gümüş eşyalardan bahsetmiyorum normal gram gümüş.

ama gümüşün gramı 6,65 tl civarıyken iar bile gümüşü 10 gramlık külçe halindeyken 144 liraya, 20 gramlık külçe halindeyken 216 liraya satıyor.

trendyol'da 1 kg lik gümüş 8 bin küsür lira.

ben 8-9 ay kadar önce de gümüş almayı düşünüyordum bir 10 bin liralık. bununla ilgili burada sorum vardı ama bulamadım. sırf bu fiyat olayı yüzünden almamıştım.

neden altın fiyatları hep aynıyken gümüş böyle?

bu arada fiziki alımlardan bahsediyorum. gümüş hesabı vs. değil.

gümüş fiyatı: altin.doviz.com

 
gümüşü fiziksel almak saçmalık. oksitlenme olayı var birincisi, ikincisi saklayamazsın kolay kolay. 1 kilosu 8 bin. 10 kiloyu nerde saklıcan...

o yüzden istedikleri fiyata satsınlar. gumus forexte alınır, ya da etf olarak.


altın'ın olayı bir durum oldu mu koyarsın ceebine gidersin. Gümüşte külçeleri nereye koyacaksın.
  • Techsavvy  (08.08.20 22:44:41 ~ 22:48:17) 
@techsavvy: iyi de neden piyasa fiyatından pahalı? oksitlendiği için depolaması mı zor?


  • ya ben lan neyse  (08.08.20 22:59:31 ~ 23:01:57) 
oyle bir olay yok. gumus hala gumustur. altinin olayi dunya uzerinde en zor bulunan emtialardan biri olmasi. gumus daha kolay elde ediliyor. olayin ozu bu. eksiler buma nedret derdi. kit olan yani, zor bulunan. gumusu de alabilirsin, kapalicarsi'da satiliyor.

gumus, altindan daha fazla kazandirir/daha cok kaybettirir. cunku rezerv urun degildir. sanayide ya da baska alanlarda kullanilir, alternatiftir.

olayin ozu su: ons.. altin 20 kurus cikar, tum haberlere konu olur. gumus 2 lira yukselir, kimsenin haberi olmaz. dedigim gibi iste, yukseldiginde de, dustugunde de serttir. ya cok mutlu olursun ya da dert sahibi. platin de boyle misal. turkiye'de her sey doviz ve altina bagli oldugu icin kimse gumuse yanasmiyor.

yoksa simdi tam sirasi gumusun.
  • mermize  (09.08.20 00:11:19) 
Hocam fiziki gümüş kolay bulunabilen bir emtia değil özellikle de İstanbul dışında. Arz ve talepte özellikle bu aralar dengesizlik var, altın gibi likit bir piyasa değil. Fiziki olarak çeşitli gram/kg şeklinde bulunabilirken, işlenmemiş boncuk gibi de bulunabiliyor onların fiyatları daha uygun.

Sorunun esas cevabı; az bulunabilen bir emtiaya son zamanlarda aşırı talep gelince fiyatlar uçtu. 1-2 ay öncesine kadar böyle değildi. Depolama ve taşıma maliyetleri daha yüksek, 1 kg gümüş 8-10 bin TL ederken 1 kg altın ile 500 bin TL'lik varlığı saklamış oluyorsun..

Bildiğim kadarıyla oksit sorunu daha ziyade işlenmiş takılarda falan oluyor külçe gümüşlerde o anlamda sorun olmaması lazım.
  • Lethe  (09.08.20 00:29:02) 
peki piyasa fiyatına nereden bulabilirim gümüşü?


  • ya ben lan neyse  (09.08.20 00:55:23) 
seninbankan (kuveyt turk), vakif katilim, tfx target (turkiye finans) ve denizbank uygulama. fiziki degil bu tabi, uygulama uzerinden. ha ama bu dort banka uzerinden bu sekilde gumus alirsan, sana o anda gumus olan subelerinden fiziki gumus verirler. ama anekdot, her subesinde fiziki gumus bulunmayabilir o an.


  • mermize  (09.08.20 01:01:47) 
Kaynagini bilmedigin bir sitede gordugun fiyat degil satin almak uzere buldugun fiyat piyasa fiyatidir.


  • dunal  (09.08.20 11:26:02) 
www.youtube.com

Hocam şu videoyu izler misin senin soruna da çok güzel değinmiş.
  • Lethe  (09.08.20 18:33:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.