[]

şahıs şirketi muhasebesini kendi tutabilir mi?

ebeyanname.gib.gov.tr

arkadaşlar bu linkten tutulabildiği anlamını çıkardım ben. doğru mu anlamışım?

e-beyanname yoluyla muhasebeciye gerek kalmadan, şahıs şirketi sahibi kendi muhasebesini tutabilir mi?

 
bir de şöyle bir şeye rastladım:

"
Gelir vergisi mükelleflerinin kendi muhasebelerini tutmaları mümkündür. Bunun için muhasebe bilgisine sahip olmaya da gerek yok. Eğer bilanço usulüne tabi değilseniz, sadece gelir ve gider kayıtları yaparak defterinizi oluşturabilirsiniz. Muhasebesini kendileri tutmak isteyenlerin şu yazıyı okumalarını tavsiye ederim. www.pratikvergi.com

"

forum.donanimhaber.com
  • istististist  (08.08.20 15:38:31) 
Takip. Kesin bilgi alirsaniz paylasin lutfen.

Daha once sordugum tum muhasebeci ve musavirler mumkun olmadigini soylemislerdi.
  • Kirmizibavul  (08.08.20 15:41:33) 
ben yapilabiliyor diye biliyorum.


  • turbo sadık  (08.08.20 15:53:42) 
@turbo sadik;

yapan tanıdığınız oldu mu hiç? ya da siz yaptınız mı bu şekilde?
  • istististist  (08.08.20 15:55:48) 
Muhasebeci cevap veriyor. Kesin bilgidir.

Eğer birinci sınıf, yani bilanço usulüne tabi iseniz tutamazsınız.

İkinci sınıf, yani işletme esasına tabi iseniz defter beyan sistemi üzerinden tutabilirsiniz.

Şahsi önerim sadece defter tutmak, beyan vermek şeklinde düşünmemenizdir. Defteri tutar, beyanı verirsiniz ama devlet der ki gekap, devlet der ki muhsgk, devlet der ki kısa çalışma ödeneği, kalakalırsınız. Her işi uzmanına bırakın.
  • kibritsuyu  (08.08.20 16:13:10) 
tabi ki tutabilirsiniz kuralları biliyorsanız. denetimler için hazır olunduktan ve tüm detayları bildikten sonra sıkıntı yok.


  • inancsiz deve  (08.08.20 16:15:48) 
@kibritsuyu;

@inancsiz deve;

hocam bilgiler için teşekkür ederim öncelikle...

bilanço usulü, ltd ve aş mi oluyor?

"her işi uzmanına bırakma" kısmına katılıyorum. ancak, ilk aşamada öyle aman aman geliri-gideri olmayacak bir şahıs şirketinin, gelir ve gider faturalarını, eksiksiz olarak defter beyan sistemine işlemenin herhangi bir sıkıntısı olur mu sizce?
  • istististist  (08.08.20 16:25:04 ~ 16:25:31) 
"bilanço usulü, ltd ve aş mi oluyor?"

Hayır, ciro ile alakalıydı yanlış hatırlamıyorsam, şahıslar da bilançoya tabi olabiliyor.
  • John Bloor  (10.08.20 13:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.