[]

sosun tadını iyileştirme

maydonoz, soğan, biber, domates ve sarımsağı blender'dan geçirip yağda biraz pişirdim ama sonuç hüsran oldu. bu beşlinin tadını nasıl güzelleştirebilirim? baharat, krema, ketçap gibi hazır ürünler katmak istemiyorum. sadece tuz ve yağ.




 
Niye pişirdin yav?


  • kibritsuyu  (08.08.20 15:06:04) 
maydanozun yerine fesleğen şart. fesleğen domatesle birbirine uyumlu oluyor her zaman.

ayrıca pişirirken domatesin yeşil sap kısmını da pişirmek ekstra tat katıyor.
  • a man alone  (08.08.20 15:07:19) 
Sogan sarimsak gibi kati urunleri blenderla gecirip sonra pismesini beklemek hata olur. Ayrica maydanoz yerine feslegen +1.

İki onerim var. Oncelikle ince dogranmis sogani zeytinyaginda orta isida kavurun, kavrulmaya yakin rendelenmis sarimsak atip bir miktar daha kavurun, sonra kup dogranmis domatesi suyuyla birlikte atip kaynayinca kisik atese getirin ve yarim saat ile 1 saat arasi tikirdatin. taze feslegenleri de bicak degdirmeden elle bolerek atarsaniz guzel olur. Ben olsam opsiyonel olarak bu sosa az miktar seker, pul biber ve karabiber eklerim. Makarnada lezzetli olur bu sos.

İkinci onerim ise firinda pisirme. Biber ve domatesi kozleyin (kirmizi yag biberi olanlardan), kabugunu soyun, kucuk bir sogan ve sarimsagin da kabugunu soyun. Biberin cekirdegini de bu asamada alabilirsiniz. Hepsini firinlayin (3 domates,1-2 biber ve 1 kucuk sogan ve sarimsak yeterli) 180 derecede 45 dakika kadar. Amac urunlerin fumelenmesini saglayip suyunu cektirmek. Sonra hepsini blenderdan gecirin, az zeytinyaginda istediginiz kivama gelene kadar cektirin. Yine ben olsam bu asamada seker karabiber ve pul biber eklerim. Bu sosu raviolide kullaniyorum cok begenir ve oneririm ama zaman aliyor.
  • gibicibicis  (08.08.20 15:28:59) 
Blenderdan geçirmeden. Önce yağda soğanları öldürün arada sarımsak atın. Domatesleri küpküp doğrayıp ekleyin, biraz çevirin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. En son üstüne taze kıyılmış maydonoz koyun.


  • archmage mahmut  (08.08.20 15:29:39) 
Bol tereyag isi cozer.


  • SevdaliBulut  (08.08.20 15:38:15) 
maydanoz pisirilmez. rule no1.


  • alperz  (08.08.20 18:33:28) 
Bu ne sosu? O malzemeleri blenderdan geçirince acılı ezme gibi bişey olmuş oluyor zaten, daha sıvı tabi. Yine de cipsle falan yenebilir bişey, bir nevi amerika'lıların salsa mexicana dediği şey, malzemeler güzelse gayet de lezzetli oluyor aslında. Bunları pişirirsen fasulyesiz taze fasulye yemeği gibi bişey olur.


  • mirafiori  (08.08.20 20:25:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.