[]

Netflix'te bir hesabı 4 kişinin kullanmasını netflix kabul ediyor mu?

"Netflix özel paket: Aynı anda 4 cihaza kadar yayın izleme imkanı var. İçeriklerde HD ve Ultra HD (1080 / 4K) çözünürlük sağlıyor. Aylık ücreti ise sadece 41.99 TL."

böyle bir şey var ama 4 farklı kişiden falan bahsetmiyor. zaten 4 kişi kullansa bile aynı kullanıcı adı ve şifreyle giriyor. yani 4 kişiye paylaştıramıyorsun. sadece içerden farklı profil oluşturabiliyorsun ama hesap parolasını bilince onun da anlamı kalmıyor.

"4 cihaz" demiş... 4 farklı kişi demiyor. aslında netflix 4 kişinin girmesini kabul etmiyor ama sanki göz de yumuyor gibi bir yandan.

en azından "aynı ev içinde kullanabilirsiniz." diyemez miydi?

burada kabul etmeme ama göz yumma da var sanki yanlış mı?

 
Kabul etmeme yok. net bir şey dememiş. göz yumulacak da bir şey yok ki. kaçak değil. aynı anda 4 cihaz demiş. problem ?


  • fezagezgini_4  (07.08.20 23:16:35) 
E ticari bir platform 4 farklı kişi kullanın mı diyecek?
Şu an için göz yumuyorlar çünkü paylaşılan bir hesap onlar için potansiyel bir hesap oluyor. Ben paylaşımlı hesapla başladım artık sadece ailemle kullanıyorum mesela.
İleride problem olacak bir noktaya gelirse konuyu çözebilirler. Çünkü vpn konusunu bile çözmüş adamlar. Parayla her sorunu çözebilirler.
  • ozdek  (07.08.20 23:19:56) 
net bir şey dememesi çakallık. neden 4 kişi değil de 4 cihaz? yarın "biz 4 cihaz derken 1 kişiye ait olan pc, telefon, tv, bilmem ne demek istemiştik. 4 farklı kişi dememiştik." deyip işin işinden çıkarlar. atıyorum mahkemede mesela. abd'de oluyor ya böyle garip davalar...


  • ya ben lan neyse  (07.08.20 23:20:30) 
Spotify bu konu ile ilgili net bir kural getirdi ama o da ihlal ediliyor gayet. Kontrol etmeleri zor bir durum çünkü. Ben senenin iki-üç ayinı yurtdisinda olan ailemin yanında geçiriyorum ve bu süreten turkiye'deki netfliximi de kullanıyorum mesela. Şimdilik onlar için sorun olan bir durum değil ki biz de 5 ayrı evde kullanıyoruz yıllardır.


  • fraise  (07.08.20 23:28:21) 
nereden baksan mantıksız.

"'biz 4 cihaz derken 1 kişiye ait olan pc, telefon, tv, bilmem ne demek istemiştik. 4 farklı kişi dememiştik.' deyip işin işinden çıkarlar."

bir kişiye ait dört cihaz demek istedik diyip işin içinden sıyrılacaksa, o bir kişi dört cihazı aynı anda mı kullanmalıydı yani? biri bana açıklayabilir mi? 4 farklı kişiden bahsetmiyorsa, tek kişi aynı anda dört farklı cihazı yan yana dizip, dört farklı içerik açıp, aynı anda dördünü birden mi izleyecek? yani madem dört farklı kişi kullanmayacak, AYNI ANDA dört ayrı cihazı kim kullanacak? az önce dediğim gibi dört ayrı cihazı yan yana dizip, tek kişi aynı anda dört farklı içerik mi izleyecek? AYNI ANDA izlemeyecekse bırak dördü, yediyüzelli ayrı cihazda bile tek şifre kullansa olmaz mı? nedir "aynı anda dört cihaz"ın esprisi?

"aynı ev içinde dört farklı aile üyesi" bile kast ediliyor olsa, yine de her profilin ayrı şifresi olmamasını bir türlü anlayamadım. anam, babam, eşim, çocuğum, kardeşim bile olsa, niye herkes birbirine özel olan profiline aynı şifreyle girip ne izlediğini görebilsin ki? en ossuruktan mevzuda bile diğer kişinin anan baban eşin çocuğun olduğuna bakılmaksızın en ufak bilgi paylaşılmıyor, ayrıca kanunen yasak. yani git reşit olan oğlunun kredi kartı borcunu ödemek iste mesela, sana borcunu söylemiyorlar. kan tahlilimin sonucunu kardeşim alsın diyorsun, veremeyiz kendin gel diyorlar. ama aynı evde herkes birbirinin ne izlediğini tek şifreyle görebiliyor maşallah. niye madem?

birbirini tanımayan dört kişi yasak ama göz yumuluyor ok. birbirini tanıyan, hatta aynı evde yaşayan dört kişinin mahremiyeti yok mu? tanıyınca problem kalkıyor mu?

nedir bunun mantığı, üye olduğumdan beri anlayamadım.
  • kibritsuyu  (07.08.20 23:40:32 ~ 23:48:36) 
aynı anda dört cihaz konusunda @kibritsuyu haklı.

@kibritsuyu, profillere ayrıca pin ekleyebiliyorsun, böylece anan baban kardeşin ne izlediğini görmüyor. Spotify'ın aile hesabı bağlama yöntemi daha mantıklı tabii yine de.
  • kobuzchu kiz  (08.08.20 00:19:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.