[]

Agri kesiciler ne kadar zararli

Bas agrisindan kirilmadigim surece agri kesici almamaya calisiyorum ama bazen zorluyor bu durum. Mesela su an boyle hafiften bas agrim var tadimi kacirmaya yetecek kadar. Zaten 2 haftada veya 3 haftada bir aliyorumdur agri kesici ama bana cok geliyor niyeyse. Gereksiz evham mi yapiyorum nedir bunun bilimseli gercekleri?

Not: apranax spor


 
seneler boyunca hergün ağrı kesici kullandım. mide dahil olmak üzere hiçbir sıkıntı yaşamadım ama bu bana özel bir durum olabilir. mesela 1-2 hafta önce tüm haftayı ağrı kesiciyle geçirdim.


  • sutlu nescafe  (07.08.20 23:06:55) 
Bilimsel gerçeğini bilmiyorum ama ağrı kesici müptelası bir akrabamı doktor ağrı kesici istediği için reçete yazmadan kovuyordu. Yazan başka bir doktor da “böbreklerine zarar veriyorsun” diyordu (aile hekimi).
Benim 2-3 ayda bir dayanılmaz baş ağrım olunca içiyorum. Haricen içmiyorum ama zamanında çok antibiyotik içtim artık mümkün olduğunca bir şey içmiyorum.

  • Unde bach canim  (07.08.20 23:08:26) 
ben de normalde kullanmıyorum. ama ağrım olunca önce paracetemol deniyorum. çok uç ise ibuprofen deniyorum.

paracetemol daha az agresif görünüyo bana.
  • sttc  (08.08.20 00:03:21) 
Uzun süreli düzenli kullanımda sindirim sisteminde sorunlara yol açabiliyor (ülser gibi), böbrek ve karaciğere zarar verebiliyor.

www.health.harvard.edu
www.health.harvard.edu
  • fotrsapka  (08.08.20 00:14:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.