[]

Hisse Senedi Hesap Açılışı - Nemalandırma?

Dün burda bir arkadaş temettü veren hisseleri sormuştu. Ben de baktım ve aylık ufak ufak hisse alsam, uzun vadede temettü emekliliği gibi bir şey olur belki dedim(YTD).

hesap açarken "Nemalandırma Tercihi" diye bir yer var; "istiyorum" ve "istemiyorum" diye iki seçenek var. Bu seçimlerin artısı-eksisi nedir?

internette "hisse senedi hesabındaki parayla yatırım yapmasanız dahi nemalandırma ile faiz getirisi olur" gibi şeyler denmiş. ilk bakışta iyi gibi fakat boştaki paraya faiz işleyince o parayı istediğim gibi çekemeyecek miyim? Boştaki para faizdeyken blokeli mi olacak?

Ben fon alır gibi talimat vereyim, talimat verdiğim tutarda hisse alsın, boştaki paramı da istersem çekebileyim istiyorum.

 
Şimdi hisse satın aldığınızda, aldığınız hisse takas günü (2 gün sonra) hesabınıza geçiyor parayı da hesabınızdan 2 gün sonra tahsil ediyor. Ama o 2 gün içerisinde parayı çekip gitmeyin diye zaten bloke ediyor o parayı, orada size sorduğu da 2 gün para boş boş vadesizde bloke mi beklesin yoksa fon alayım mı, faiz koyayım mı vs.? Genelde dindar kesim vs. falan faiz istemiyor ondan soruyorlar.

Yalnız sistemler otomatik çalışıyor genelde misal alış-satış yapmasanız da boştaki parayı sistem bloke edip fon alabiliyor. Aynı gün al-sat yaparsanız ya da işlem saati dışına denk gelirseniz blokeyi istediğiniz an bozamayabilirsiniz, sözleşmede net hüküm vardır ona bakınız.
  • koskoca kirpi  (08.08.20 00:31:40) 
Genelde yatırırım hesapları boştaki parayı gece değerlendirmek için repoda tutar. Gündüz vakti bloke çözülür sabah 6:oo gibi... seans öncesine içinde paranızı yine aktif olarak kullanırsınız. Nemalandırma bu olur. Fon olarak tutamaz çünkü fondaki para gün içinde bütün olarak bloke olur seansta kullanamazsınız. Bahsi gelen olay gecelik repodur. Yüklü paranız olmadığı sürece de getirisi çok komiktir.


  • creedwar  (08.08.20 15:15:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.