[]

hem ingilizce hem türkçe altyazılı izlemek yararlı olur mu?

arkadaşlar dizi ya da filmi, hem ingilizce hem türkçe altyazılı izlemek, ingilizceyi geliştirmek açısından yararlı olur mu? netflix uzantısı kurdum, hem ingilizce hem türkçe altyazılı gösteriyor. aynı zamanda ok'u, ingilizce altyazıdaki kelimeye getirince o kelimenin anlamını gösteriyor. sadece ingilizce altyazılı izleyip anlamını bilmediğim kelimelerde böyle mi yapsam yoksa iki altyazıyı birden mi açsam? hangisi daha yararlı olur?




 
olur.

cümleyi gramer olarak anlayıp, bilmediğimiz kelime çıktığı oluyor fazlasıyla. böyle bir durumda direkt türkçesine bakınca kelime akılda kalıcı oluyor.

sadece ingilizce olduğunda sonra bakarım dendiğinde sonrası pek anlam ifade etmiyor. hem cümle sahne gidiyor hem sonra bakılmıyor genel olarak
  • put it in your appropriate place  (07.08.20 16:37:11) 
ben olmaz diyecegim. ikisini bir anda takip edemezsiniz cok zor olur. ingilizce dublajli turkce altyazili veya tam tersi olabilir.


  • interview with the vampire  (07.08.20 17:05:12) 
türkçe altyazılı izlemenin hiçbir faydası yoktur. ing ses - ing altyazının çok faydasını görürsün ama


  • awareim  (07.08.20 17:23:01) 
İnsanın önünde iki altyazı açık olunca ister istemez gözü Türkçe'ye kayar. İngilizce altyazı ile izleyip anlamadığınız zaman kelimelere bakın.


  • wish i could find a way to disappear  (07.08.20 17:31:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.