[]

Bir ev buldum

Bodurum kat ama salonu tam boy cam, ufak bir balkon var. Mutfağı salonda onun da bir camı var. Çocuk odasının cami var. Yatak odası salondan ışık alıyor. Altinda bir kat var.
320 bin diyor ev sahibi. Kat mülkiyetli. Kendi de aynı katta oturuyor. Gidip belediyeden ve tapudan baktiracam. Konut kredisine girmeyeceğim.

Benim durumum bekar çocukluyum bilen bilir. Ufak bir eve 1400 tl kira vermekteyim. Ev sahibi evi satma derdinde 420 bin diyor.

50 bin ihtiyaç kredisi çekip gireyim diyorum. 3 ya da 4 yıl kira ödeyeceğim.

Tek korkum çocuğun lisesi yakındaki değil de uzaktaki liseye çıkarsa ne yaparız. Puanlı lise. Liselerin servisi oluyor mu.

Ben bu eve gireyim mi.

Not ise yeni girdim. Onunda yardımı ile krediyi çekebiliyorum. Issiz kalsamda krediyi ödeyebilecek 2500 tl sabit gelirim var. 20 yıllık profesyonel kiraciyim

 
bina nasıl eski bina mı ?

yeni bina ise girilir, nem rutubet derdi çok olmaz. o eski küf kokusu olmaz. sanırım sizinki bodrum kat değil yarım giriş dedikleri tip.
  • orpheus  (07.08.20 16:16:05) 
Bina bir yillik daire sıfır hiç oturulmamis. Herhangi bir nem rutubet göremedim. Belediye uğradım imar barışından yararlanmış. Mimari degisiklikler dedi.


  • Filinta61  (07.08.20 17:08:54) 
Aslında toprağa gömülü hiç bir tarafı yok. Yatak odası arkası diğer daireye denk geliyor . Yatak odası diğer duvarı yan binaya bitişik.


  • Filinta61  (07.08.20 17:10:19) 
Anlattığınız kadari ile güzel duruyor. Ama dikkat etmek lazım, imar barisindan yararlanmış, bazı değişiklikler yapılmış. Sizin alacağınız ev, ev maksatlı mi inşa edilmiş yoksa sonradan mı değiştirilmiş? Depremle ilgili durumlar nedir? Yeni bina diyorsunuz ama yine de hususi dikkat etmek lazım buna.


  • biseysorcaktim  (07.08.20 20:04:27) 
kat mülkiyeti varsa giriniz @filinta61 cim. çocuk liseyi nereden kazanırsa orada kiralama yapıp kendi evinizi kiraya verirsiniz. diil mi ama :-)


  • ankarakecisi  (07.08.20 21:46:39) 
hocam
sakın ihtiyac kredisi alma
tapuyu al evsahibinden
kredi kullan
gir
oturursun
  • kingcyrax  (07.08.20 23:14:17) 
Imar barışını belediyeye tapu ile gittiğimde ordaki arkadaşlar söyledi. Yararlanılmış dedi. Ama sonucta kat mulkiyet tapusunu almış desi. Bir de tapuya gidip sorarım.

Evet haklisiniz kiraya verebilirim ama ilk evim olacak, içime de sindi. Kiraya vermek istemiyorum o yüzden.

Neden ihtiyaç kredisi almayayım. Şartlar çok kötü değil ,aradaki oran çok değil ayrıca 50 veya 60 bin arası çekmeyi düşünüyorum.
  • Filinta61  (08.08.20 11:50:26) 
hocam
ihtiyac kredisi faiz yuksek
madem 50 60 bin alacaksın
cok ucuz faizi
5 yıllık felan yaptırır odersin
  • kingcyrax  (08.08.20 13:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.