[]

Ödeme alabilmek için ne imzalatabilirim?

selamlar,
bir süredir ödeme alamadığım bir firma var. itibarına çok önem veren bir firma bunlar.

2 hafta içinde güçlü bir pozisyona geçeceğim. o an "tüm ödemeyi istiyorum" diyebilirim, ama o an o nakiti bulamayabilir.

bu alışveriş anında ona başka ne yaptırabilirim ödemelerimi garantiye almak için?
taahhütname imzalatmak? çek yazdırmak, senet yazıdrmak vs?

nasıl bir şey "bu ödemeyi bana mike mike yapacak" konumuna getirir?
ne tavsiye edersiniz?

not: faturalarını kestim, ancak iş yaparken bir sözleşme falan imzalamadık. faturalar ödeme bekelr halde duruyorlar 3-4 aydır.

not: 2 hafta içinde güçlü duruma çıkacağım pozisyon şu,
ona 2 hafta sonra bir iş teslim edeceğim. eğer o işi teslim etmezsem, ona vermezsem, aşağı yukarı bütün ticari hayatı bitecek. yani benden o işi almak zorunda kalacak. ben de o işi vermek için X bir şart öne sürerek tüm ödemelerimi garanti altına almak sitiyorum.

 
Bugünden haber verip ödemeyi hazırlat, o gün geldiğinde de paranı al. Başka hiç bir şey paranı alacağını garanti edemez.
Bkz: Milyon milyar tane icra dosyası

  • crostata  (07.08.20 11:27:39) 
senet veya çek


  • since1907  (07.08.20 11:29:18) 
@crostata,

icralık hale gelebilecek şeyleri kabullenemez. onu söyleyeyim, pozisyonu gereği böyle bir şey olursa ailesi onu yok eder.
  • tchuck  (07.08.20 11:30:22) 
@since1907,

en temizi bunlar mı? bana da en mantıklısı çek gibi geliyor çünkü. karşılıksız çıkarsa çek nolur?

not: karşılıksız çekin, çeki verene bir handikapı varsa, bunu asla kabullenemez. dediğim gibi, önemli biri aslında, böyle bir itibar kaybı yaşarsa ailesi yok eder.
  • tchuck  (07.08.20 11:31:06) 
Fatura kesip verdiyseniz, o da bu faturaları alıp kullandıysa borca itiraz edemez zaten.

De zaten iş icra aşamasına gelirse kesin alabileceğini söylüyorsunuz sanırım, ama o aşamaya gelmeden nasıl alacağınızı bulamamışsınız.
  • John Bloor  (07.08.20 11:32:50) 
çek karşılıksız çıkarsa icralık olur.senette de aynı süreç işler.

o zaman bir şey imzalatmayın resmi oalrak.
  • since1907  (07.08.20 11:34:05) 
@since1907,

icralık olur derken. o mu icralık olur?
eğer öyleyse tam istediğim şey bu. icralık olmamak için o çeki mike mike ödeyecektir.
  • tchuck  (07.08.20 11:41:12 ~ 11:41:24) 
evet o icralık olur.

en iyisi çek imzalatmak.
  • since1907  (07.08.20 11:42:51) 
çek.

senetin icraya gidebilmek dışında büyük bir hükmü yok. çekini yazdırmakla köşeye sıkıştırabilirsin. hiçbir firma bunu istemez. çünkü sıralı olarak diğer çekleri de iptal olur. ayrıca şahıs çeklerinde hapis cezası vardı kanun değişmediyse.

ben olsam, işi teslim etmeden bir hafta önce çok sıkıştım, bla bla oldu acil lazım iş tesliminde hazır ediver derdim. bir iki gün önce de arayıp bak sana güvenerek söz verdim sabah hazır olur değil mi gibisindne kibarca hatırlatırdım.

eşşek değil ise senin nakiti almadan işi teslim etmeyeceğini anlar. baktın nakit yok senin de işinde ufak bir sorun, bir gecikme çıkması lazım.

yani kırmadan, tehdit etmeden. eskilerin deyimi ile aba altından sopa göstererek.
  • orpheus  (07.08.20 12:32:15 ~ 12:35:58) 
Klasik esnaf bahanesi olarak çek yaprağım kalmadı,bankadan gelecek vs. diyebilir. Kırtasiyeden senet alın yanınıza, güzelce doldurun sadece imza kısmı kalsın. Kalem yazmıyor diyecek hali yok.


  • synax  (07.08.20 12:36:09) 
@orpheaux,

kesinlikle önceden bu yaoacağım şeyi söylemeyeceğim. çünkü aniden olması gerekiyor, yoksa teslim edeceğim işi başkasına yaptırmaya başlayabilir.

eğer son dakika söylersem, bunu yaptırmaya vakti olmayacak.
  • tchuck  (07.08.20 12:39:20) 
çeki varsa ve alabilirsen en temizi o.
hapis cezası var karşılıksız çekin.

eğer teslim edeceğin iş online ise ve kontrol senin elinde olmaya devam edebilecekse vereceğin o işi geri alırım diyerek koz olarak kullanabilir misin?
  • hippokondriyak  (07.08.20 13:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.