[]

Kedim 2 Haftadır Yemiyor İçmiyor... Fikir Rica Ediyorum...

Herkese Merhabalar;

Kedim Paşa 6 yaşında ve daha önce hiç bu kadar uzun süre yemek yemediği olmamıştı. Bundan 2 hafta evvel tüm gün dilinin dışarda olmasını, ağzının sağ ve solundan salya akıntısını, halsiz olmasını görerek aynı gün veterinere götürdük. Kanda sorun çıkmadı yine de 5 günlük antibiyotik tedavisi, vitamin iğneleri, ağrı kesiciler yapıldı fakat ağzına o günden beri doğru dürüst bir şey koymuyor. 5 günlük tedavi de onu ayağa kaldırmayınca farklı bir veterinere götürdük o da bize bir şırıngayla antibiyotik verdi, yine 5 gün bu tedaviyi uyguladık. Gözleri eskiye göre açıldı fakat çok bitkin halde yatıyor, yemek asla yemiyor. Her gece defalarca kalkıp nefesini kontrol ediyorum, kucağıma alıp sevip öpüp kokluyorum. Halsiz olması beni çok çok üzüyor. Gizli bir köşeye saklandığında korkuyla arıyorum evin içinde.

Birkaç farklı marka kuru mama denedik, yemiyor. Ben kucağıma alıp başını dikip yaş mamayı zorla yedirip zorla da su içiriyorum. Niye zorluyorsun derseniz veteriner siz yedirin içirin dedi. Ki yedirdiğimde daha iyi görünüyor.

Son olarak dün yine götürdük, dişlerine bakılsın istedim özellikle. Diş etleri kırmızı falan değil ama benim tespit edemediğim çürük vs olabilir diye düşündüm. Ben söyleyince veteriner bize bir toz verdi, dişleri yüzünden yemiyorsa bu iyi gelir dedi çaresiz aldık ve denemeye başladık dün.

Asıl bahsetmem gereken şey ise; 3 ay evvel kaza sonucu veterinere zor yetiştirdiğim, 40 dikiş atılan bir küçük kediyi eve aldım ve kedide de ara ara nüks eden sümük, hapşırma durumları vardı. 3 aydır bazen küçüğümü odadan saldığımızda Paşa'nın mamasından suyundan içtiğini görüyordum, hemen kendi mamasına suyuna yöneltiyordum. Tüm bunlardan sebep olabilir diye düşünüyorum evet ama 2 haftadır yoğun tedavi altında Paşa. Buna rağmen yedirip içiremiyorum. Son çare küçüğümü geçici olarak arkadaşıma bıraktım. Belki Paşa kıskanıyor da yemiyordur diye. 3 gündür küçüğüm evde yok, bir çare olacak mı bu bilemiyorum.

Başına benzer bir durum gelmiş olan var mı acaba? Fikir rica ediyorum.

Teşekkür ederim...

 
çok geçmiş olsun öncelikle. bir tavsiye veremeyeceğim ama kedilerin bir yerlere saklanmaya çalışması hayra alamet olmuyor. genellikle öleceklerini anladıklarında başka vahşi hayvanlar gelip bulmasın diye saklanırlarmış iç güdüsel olarak, kaçmaya güçleri olmadığı için.
ben olsam başka bir veterinere daha götürürüm. umarım bi an önce iyileşir.

  • matilda  (07.08.20 10:37:26) 
2 hafta çok ciddi bir zaman.kuru mama denemenin pek anlamı yok böyle acil durumlarda bence. viyo gibi bir besin desteğiyle hills ad mama ağızdan verilebilir. ama uygulanan tedaviler pek işe yaramamış gibi görünüyor, başka bir veterinerde farklı tetkikler de yapılmalı vakit kaybetmeden. diş ya da davranış sorunundan daha farklı göründü bana. yemek yedirmeyecek kadar ciddi bir diş problemini geçirecek mucizevi bir toz var mı onu da bilmiyorum.
bütün yapılan tedavileri iyice öğrenip tahlillerle beraber başka bir veterinere gidin. ist anadolu yakasındaysanız böyle vakaların götürüldüğü bir veteriner var bildiğim. özelden yazarım isterseniz.

  • sibertenik  (07.08.20 10:46:08) 
acilen hemen baska veterinere goturun. sizin goturdugunuz veterinerler teshis koymamis ki, antibiyotik verip gondermisler cunku sorunu anlamamislar. belki cok basit bir sorun ama su an tedavi edilmiyor.

istanbulda iseniz feridun kalyoncu r&v veteriner klinigini oneririm. ama kesinlikle zaman kaybetmeyin, 2 hafta cok cok uzun bir sure
  • oscar  (07.08.20 11:10:25) 
eksiden feridun hocanin basligina bakin, neden ona goturun dedigimi anlayacaksiniz. eski test sonuclari da mumkun ise yaninizda olsun


  • oscar  (07.08.20 11:12:24) 
ben de feridun kalyoncu diyecektim bu arada.


  • sibertenik  (07.08.20 11:21:23) 
Acaba yeni kediden bir hastalık bulaşmış olabilir mi? Fip taşıyıcısı filan olmasin


  • elorelia  (07.08.20 11:22:48) 
geçmiş olsun.

feridun bey iyidir, bence de bir götürün.
bir de bu kadar uzun süre beslenemediği için kimse (veteriner olarak yani) a/d önermedi mi bu hayvana?
bir veterinerden konserve olanını alın, onu verin veterinere götürünceye kadar.
bağışıklığı düşmüş, ameliyat sonrasında zayıflamış kedilere verilir.

bir de viyo var, onu da verebilirsiniz ama onun için hemogram sonucunu bekleyin.
böbrek değerleri yüksek olsa da verebilirsiniz, ama karaciğer değerleri önemli.

çiş kaka yapma sıklığı nedir?
iki hafta önce yapılmış olsa da hemogramına mutlaka yeniden baktırın, kan değerleri bir günde bile değişebilir.
  • blatta hiberna  (07.08.20 11:29:22 ~ 11:42:02) 
Benim bulup baktığım sokak kedisine benziyor (git: 1433413) küçük kedinin durumu.
Diger kediye de bulaşmış olabilir belki dediğiniz gibi.

Bir ihtimal verilen antibiyotiklerin yetersiz, yanlıs tedavi olması. duyduğum kadarıyla burun akıntısından tetkik yapılarak hangi tür bakteri olduğu tespiti ve ona göre ilaç verilmesi de mümkün. Bu tetkiki de yaptırmadiysaniz yaptirin belki faydası olur.

Mama yememe konusu benim kedide de var, burun tıkalı olduğu için yerken yutkunurken tıkanma boğulma hissi yasadiklari icin ve bazen de burun tıkalı olduğu koku alamadıkları için yemiyorlar sanırım. Kuru mama hiç yememesi yaş mama zorla da olsa yiyebilmesi yaş mamayi yalayabildigi ve kokusunu az da olsa alabildiği için. Yaş mamada balıklı deneyin, balık kokusu daha yoğun olduğu için daha iyi.

Gecmis olsun. Umarim tez zamanda şifa bulur. Duyuruyu güncelleyin lütfen, benim kedicige benzediği için durumu, merak ettim.
  • nick dedigin  (07.08.20 14:30:43 ~ 18:12:57) 
Böbreklerine ve böbreklerle ilgili değerlerine de bakmalarını rica edin veterinerden. Geçmiş olsun.


  • blokberg  (07.08.20 17:35:16) 
(git: 1437299

ben çok benzer süreçlerden geçtim. Bitanecik evladım ölümlerden döndü ki hala devam ediyoruz tedavilere. Lütfen baska bir hekime mutlaka götürün, teşhis konusunda başka bir hekime danışın. Tam teşekküllü olan, her türlü tahlili tetkiki yapabilecek bir kliniğe götürmekte fayda var her zaman. Maddi olarak zorlayıcı olabiliyor fakat, bazı tetkikler yapılmadan bazı teşhisler konamıyor. Ve anladığım kadarıyla zaten siz elinizden gelen bütün sevgiyi ve ilgiyi gösteriyorsunuz - ki kediler psikolojik olarak her şeyi hisseden canlılar, bu da ona güç veriyordur. ama mutlaka baska bir hekim konsültasyonuna ihtiyacınız var diye düşünüyorum.

Ben kendi yavrumu Feridun Kalyoncu'ya hiç götürmedim, ama adını çok duydum ve mutlaka iyi bir hekimdir diye düşünüyorum. ben gecenin bir yarısı acil bir şekilde gittigim için seçeneğim yoktu, sonrasında da ilk müdahal eden kliniğe çok güvendim açıkçası. Lütfen bizi de haberdar edin bu arada, miniğin ihtiyacı olan bir şey olursa yardımcı olalım.
  • patlamis misir  (07.08.20 17:43:07 ~ 17:43:36) 
Yanıtlar için çok teşekkür ediyorum öncelikle. Paşa korona pozitif. Dışarı çıkıp dolaşması, baska kedilerle/kedi çişi kakasıyla teması sebebiyle enfeksiyon nüks etmiş.

Evet, A/D ile besledik, çiş ve kaka yapmasında sorun yok şükür, mutlaka takip ediyorum gün içinde.

İstanbul'da olmaması sebebiyle görüşemediğim çok güvendiğim bir veterinerle de sonunda görüştük, hiçbir kediyle teması olmaması gerektiğini söyledi. Çevresinde asla stres öğesi olmaması gerektiğini anlattı. Öğünlerini tavuk, balık, et ile desteklememi söyledi. Paşa dışarı çıkmayacak, kedilere temas etmeyecek.

Bugün çok iyiydi Paşam, iki buçuk hafta sonra ilk kez cama çıkıp etrafı izledi, benimle oynadı ve saatlerce kendini temizledi.

Misal bugün somon pişirmiştim fırında, beğendi ve yedi. Koca bir yaş mamayı götürdü maşallah. Daha ufak taneli kaliteli bir mamayla iyi gidiyor şu anlık.

Ateşi yok, salyası akmıyor, sümük sorunumuz da yok şükür. Koynumdan ayırmıyorum şu aralar, evden işe işten eve olduk. :)

Mobilde biraz karmaşık yazmış olabilirim, affola. Aklıma gelenler bunlar şu an.
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (08.08.20 22:51:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.