[]

Schengen sorusu

Merhaba sengenliler,

Sorum kisa ve basit. Schengen vizesinin seyahat tarihinden 6 ay once basvurulmasi gerektigini okumustum.

Soru: Simdi(simdi olmaz tabi, EU seyahat kisitlamalarindan dolayi) ben Avrupa’ya gitmeye karar verip vize basvurusu yapsam, vizem 6 ay sonra mi cikacak? Yoksa iki uc haftada verirler mi?

Tesekkurler.

 
3 ay önceden başvurabiliyorsunuz. 2-3 haftada çıkar normalde ama sıkıntı olmaması adına tam 3 ay önceden başvurmak en iyisidir. Cevap 1-2 haftada gelir. Vize söylediğiniz tarihler arasını kapsar.


  • ozdek  (07.08.20 08:30:59) 
Benim seyahatim 1 ay sonraysa sen hayirdir kardesim deyip basvurumu iptal ederler mi?


  • insanlik icin buyuk bir adim  (07.08.20 09:03:43) 
En az 6 ay önce başvurulması gerektiğini nerede okudun? Öyle birşey yok. Tersine en erken seyahatinden 6 ay önce başvuru yapabiliyorsun. idata.com.tr

Vizen 6 ay sonra çıkmaz hemen işleme alıyorlar. Bende 5 veya 6 tane schengen olması lazım vizenin çıkmasının 1 haftadan fazla sürdüğünü hatırlamıyorum. Belgelerde problem varsa veya ek belge vb. istenirse süreç uzayabilir.
  • Lethe  (07.08.20 09:06:11) 
6 aylık süre başvuru yapabileceğiniz en erken tarihi belirtiyor. Yani 6 ay önce kısmı gereklilik belirtiyor, sürenin başladığı tarihi belirtiyor.

Örneğin 1 temmuz 2021de gitmek istiyorsanız en erken 1 ocak 2021de basvurabilirsiniz. 10 aralik 2020de basvuramazsiniz. 1 ocaktan başlayarak 1 temmuza kadar (vizenin çıkması için gereken süreyi düşünerek tabi) istediğiniz tarihte başvurabilirsiniz.
  • elorelia  (07.08.20 09:17:38) 
lethe +1
önceden 3 ay önceden başvurma hakkın vardı bu süre yeni değişti artık 6 ay önceden başvuru yapabiliyorsun. başvuru yapınca vize işlemlerin başla ve 15 işgünü içinde kesin dönüş yapılır. kısaca istersen hemen başvur 15 gün içinde pasaportun sana döner.

  • seyduna6687  (07.08.20 09:27:41) 
ideali 1,5 ay önceden başvurmak. 6 ay öncesi çok erken olur.


  • sir gawain  (07.08.20 09:41:10 ~ 09:41:44) 
Yardımcı olmak adına

@sir gawain +1, En ideali 1,5 ay öncesi (4 - 6 hafta öncesi)

Ek bilgi, Verilen belgelerin güncel tarihi olmasını istiyorlar. Örnek Ocak 2021'de başvurdunuz Ocak 2021'e yakın olan tarihler olması gerekiyor. Gidip, Kasım 2020 tarihli belge verilmesi problem yaratır.
  • put it in your appropriate place  (07.08.20 10:43:59) 
eğer beyan ettiğiniz seyahat tarihine 2 haftadan kısa bir süre varsa size bir dilekçe imzalatırlar. seyahatime 14 günden az süre kalmasına rağmen başvuru yapıyorum, eğer beyan ettiğim tarihte vize çıkmazsa kimseyi suçlayamam gibisinden.

turistik vize hakkında bir şey söylemek için çok erken. Ancak bir çok kişinin başvuracağını düşünürseniz yoğunluk olacaktır. bu nedenle 2 ay öncesinde başvurmanız sizin heyecanınızı giderecektir. hangi Schengen ülkesine başvuru yapacaksınız gibi gibi sorular da var aslında ama...

bir de başvuru yaparken sunduğunuz belgelerin en geç 7 gün önce alınmış olmasına dikkat etmelisiniz. banka hesap ekstresi, nüfus kayıt örneği gibi gibi.
  • hippokondriyak  (07.08.20 13:24:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.